top of page
Green and Pink Stripes Artists & Illustr

Kezdeti státusz

2020 Május 22

Jelenleg egy tervezetet dolgozunk ki annak érdekében, hogy javulni tudjon Magyarországon az állattartás helyzete. Nincs könnyű dolgunk, hiszen évek óta tarthatatlan állapotok uralkodnak hazánkban az állattartás tekintetében. Jelenleg ott tartunk, hogy nagyobb részt azért tartanak az emberek kutyát, hogy az jelezzen gazdájának, ha valami szokatlan történik. Jelezzen, ha épp betolakodó jön, vagy jelezzen éppen akkor amikor valami baj kezd kibontakozni. 

Ezek a kutyák többnyire 1-2 vagy éppen 3 méteres láncon élnek hosszú évekig. 

A séta fogalmát nem ismerik, a kedvesség és odaadás kimarad az életükből, szinte csak eszközként tekintenek rájuk. 

Ha ezek az emberek betartanák az állatvédelmi törvényeket, akkor ezek a kutyák nem lennének ugyanazon a láncon éveket folyamatosan, nem lennének ivóvíz nélkül napokat, és nem csak eszközként lennének kezelve.

Üzembe helyezés

Plakátokkal nem fogunk világot váltani, de gondolj csak bele, ezek az emberek nagyrészt nem tudják, hogy az amit művelnek az rossz.

Nem tudják, hogy törvényt, jogot vagy épp jogszabályt követnek el. 

Ha tudatában lennének annak, hogy az amit csinálnak az nem jó, akkor talán elgondolkodnak azon, hogy keresnek valami más megoldást.

Ha nem is ezt a generációt fogjuk meg a plakátjainkkal, hanem azt a fiatal generációt aki örökli a szülők, nagyszülők állattartási szokásait, de a plakátok hatással voltak rá, már megérte. Ha így lesz, akkor 5-10 éven belül elindulhat valami nagyobb változás. Olyan változás ami az elmúlt 10-15 évben egyre csak rosszabbra fordult.

Azonnali hatása kizárólag a rendőri intézkedésnek van, de mit érünk azzal el, ha egy 1 méteres láncra kötött kutyát elvisz egy állatvédő alapítvány? Semmit! Sőt csak rosszabb lesz a helyzet. Miért is? Azért mert igaz, hogy azt a kutyát megmenti, és jobb helyre kerül, de az a mentett kutya be kerül egy menhelyre ami nyilván tele van és őt is nagyon nehezen tudják elhelyezni, és mi van a másik oldallal? A gazda vajon hány napa alatt kerít egy másik kutyát a helyére? Ha tippelni kellene egy napot mondanék. És itt kezdődik a szélmalomharc. Egyet elvisznek tőle, szerez egy másikat, majd azt is elviszik tőle, szerez egy újabbat, és ez így megy tovább. amíg csak világ a világ. 

Ehelyett nem lenne jobb egy olyan kampányt indítani, hogy a gazda megértse, hogy amit tesz az bűn? De lehet, ezt szeretnénk megvalósítani.

Első szakasz tanúságai.

Ez majd kiderül akkor amikor az első plakátkampány lezárul.

Jelenleg az van tervben, hogy őszig írjuk ki a gyűjtést, és szeptember közepe vége felé ki helyezzük a plakátokat.

Mindenképp Borsod megyével szeretnénk kezdeni, hiszem Magyarországon szinte ott a legrosszabb a helyzet. Három hónapon keresztül lesznek kint a plakátok, a következtetést pedig ezek után tudjuk levonni. 

bottom of page