top of page

140 medve kilövését hagyták jóvá Romániában

Egy Bukarestben tartott közmeghallgatáson a környezetvédelmi miniszter évi 140 medve kilövésére adott engedélyt - számolt be Hargita megye tanácsa. A cikk szerint ennek triplájára lenne szükség, mert Hargita megyében július első két napjában két medvetámadás is történt. Mindkét áldozat kórházban van.A héten egy hatgyerekes családanyára és egy 15 éves fiúra támadt a medve. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint  szabályozásra, megelőzésre és beavatkozásra egyaránt szükség van, illetve Hargita megye esetében sajátos szabályozást kell kidolgoznia a minisztériumnak, hiszen Romániában sehol nincs annyi áldozat, mint ott.

Hargita Megye Tanácsa kiemelt figyelmet fordít a probléma megoldására, ennek érdekében hozta létre a Tájgazdálkodási Munkacsoportot is - írja a Székelyföld. 


A megyei tanács közreműködésével jött létre és működik a Hargita Megyei Nagyragadozó Platform az Európai Bizottság Környezetvédelmi Igazgatósága saját projektje részeként, ebben szakemberek és helyi érintettek – erdőtulajdonosok, vadászok, gazdálkodók, állattartók – közösen próbálnak megoldást találni arra, hogy a medve és az ember együttélése konfliktusmentes legyen.


Forrás: Index.hu

bottom of page