top of page

Nyíregyháza - 80 kutya van étel és víz nélkül láncra kötve, mert a lakosokat kilakoltatták

Nyíregyháza


A Tüzér utcai romatelep lakóit pár nappal ezelőtt kilakoltatták, ingatlanukat elhagyták.


Hátrahagytak 80 kutyát többségüket láncra kötve, alig egy vagy két méteres láncon, némelyik kutya a házába se tud bemenni.

A kutyákat láncon ott hagyták, nem csak őket. Se víz, se kaja, a házba sem tudnak bemenni sokan a rövid lánc miatt!

-Írja Andrea Facebook posztjában.


Ebben a hidegben melyhez társul a csapadék is, hamar meg fognak betegedni a kutyák, ha nem tesz semmit az állapot javulásáért.


A kutyák többsége chipes, ivartalan, tehát a gazda felelősségre vonható, de mindhiába, ha a városnak nincs egy szakképzett vezetése.


A videót készítő Földi Andrea rendszeresen járt a kutyákhoz, etetni őket, vitt tálakat amiből ehetnek és ő intézte egykori ivartalanításukat is az Állatbarát Alapítvánnyal közösen.


Jelenleg ott tartunk, hogy a kutyák még mindig ott vannak, pedig már három napja próbálnak segítséget kérni szervezetektől és az önkörmányzattól is, de eddig nem történt változás.


 

Kiegészítés:


  • Eddig 15 családnak kellett elköltöznie, 50 család még nem kapott értesítőt a kilakoltatásról.

  • Eddig 6 kutya került a nyíregyházi állatmenhelyre és a PCAS tudomása szerint 6 kutyát szállított el a nyíregyházi gyepmesteri telep.


Elvileg azt mondják nem vihetik magukkal a kutyákat, de az illetékesek nyilatkozatát még nem tudjuk ezért nem is publikaltunk még semmit, mert tényeket szeretnénk közölni nem mendemondakat, de erre a cikkre muszáj reagalnunk

-Írta Vidra Betti (PCAS)


Betti posztját ITT megtalálod.Comments


bottom of page