top of page

9 kutyát vertek agyon, felvette a kamera, de nyomozást nem indítanak.

Kilenc kutya tetemét találta meg egy dolgozó a jászberényi gyepmesteri telep egyik konténerében – írja a Blikk.


A rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta a nyomozást, és az ügyészség újra elrendelt vizsgálata sem állapított meg bűncselekményt, az ügy koronatanúját, a telep állatorvosát azonban senki nem hallgatta ki.


Pedig lenne mondanivalója.


„Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték” – mondta a lapnak dr. Csabai Tibor. „Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel.”A telephely kamerájának felvétele alapján azonosították a rendőrök a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket, akik egy Suzukiból dobálták ki a kutyákat, az egyikük öt kis német juhászt és az anyjukat, egy másik tenyésztő pedig három nagyobb kölyköt.


A két tenyésztő állatorvosa arra hivatkozik, hogy az állatok szopornyicás fertőzést kaptak, Csabai doktor szerint azonban nincs olyan fertőző betegség, ami egyszerre végez ennyi kutyával.


A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány képviselői már tudják, kik az állatkínzók, fel is akarják keresni őket. Első lépésként feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen. Ám hiába: a rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.


Ennyit ér ma Magyarországon 9 kutya élete.Comentários


bottom of page