top of page

A szavak ereje - Hadházy Ákos és a koronavírusos macska esete

Hadházy Ákos, politikus és állatorvos. Közösségi oldalának majdnem 84.000 követője van. Azt feltételezi az ember, hogy politikus lévén pontosan tudja, hogy a szavaknak milyen súlya van. Azt is tudja, hogy a közösségi oldalon olvasó, szörfölő emberek felületesen tájékozódnak. Szavakat ragadnak ki, általában azt látják egy rövid hírben, amit szeretnének. Nagyon nem mindegy, hogy mivel kezdünk egy bekezdést.


Az ügy előzménye, hogy a méltán híres Nature folyóirat egy COVID-19 vírussal kapcsolatos kutatást publikált. A kutatás keretében laboratóriumi körülmények között különböző állatokat tettek ki magas dózisú fertőzésnek és azt vizsgálták, hogy melyik állatban tud megtelepedni a vírus. A kutatók nyilatkozata alapján a vírust akkora dózisban adagolták, amekkora nem fordulhat elő normál, életszerű körülmények között.


The results are based on lab experiments in which a small number of animals were deliberately given high doses of the virus, SARS-CoV-2, and do not represent real-life interactions between people and their pets.

- Linda Saif


Annak ellenére, hogy azt feltételezzük Hadházy Ákosról, hogy tisztában van a szavak erejével mégis így kezdi bejegyzését:


Pánikra semmi ok, de sajnos az első vizsgálatok alapján úgy tűnik a macskák is elkaphatják a koronavírust

Pedig kezdhette volna úgy is, hogy laboratóriumi körülmények között csak óriási, életszerűtlen dózisú vírussal tudtak kutatók megfertőzni macskát.

Későbbi bejegyzésében nehezményezi, hogy sokan támadják a bejegyzése miatt, de egyik posztban sem említi a fenti körülményeket, amik a valós életben aligha fordulhatnak elő.


Ezen körülmények inkább arra engednek következtetni, hogy Hadházy Úr pontosan tudja, mit jelent a szavak ereje és ezt inkább arra használja fel, hogy növelje közösségi oldala követőinek a számát akár ártatlan állatok élete árán is.


Blogunk mindig is politika mentes volt és az is marad. Nem azért hoztuk le ezt a cikket, mert egy politikusról van szó. Azért hoztuk le, mert egy olyan ember tesz meggondolatlan kijelentéseket, akinek az oldalát 84.000 ember követi. Ez felelősséggel jár, ez nem játék!

Hiába kérlelik állatvédők, hogy alakítson a bejegyzésen, ez eddig nem történt meg. Sokkal többet hoz egy kis hatásvadászat sajnos...


Hiteles információkért az állattartás és a koronavírus kapcsán, látogass el a www.evar.hu honlaponra.
Comentários


bottom of page