top of page

Akár napokon belül megszűnhet a magyar állatvédelem eddigi formája, az új kormány rendelet miatt

A ma délelőtt bejelentett kormányrendelet értelmében kizárólag magánszemélyek és taxisok tankolhatnak 480 forintos üzemanyag áron.




Az eddigi formájában biztosan megszűnik az a fajta állatvédelem Magyarországon.

Mivel a hatósági ár megszűnik az alapítvány tulajdonában lévő autók számára, sokan már most attól félnek, hogy az állatokat még a rendelőkbe se fogják tudni vinni a majdnem 800 forintos üzemanyagár mellett. Már pedig most nagyon úgy néz ki, hogy őket kifelejtették az új szabályozásból.



A most is az életben maradásért küzdő alapítványoknak nagyon nagy terhet fog jelenteni a hatalmas árkülönbség. Nap, mint nap látni olyan posztokat a Facebookon, hogy már étel is alig van az állatok számára, és a több százezres orvosi költségekről ne is beszéljünk.


Ha erre rájön ez a hatalmas emelés, akkor nagyon sok alapítványnak meg kell majd azt gondolnia, hogy elindul-e egy új állatért vagy nem kockáztatja az így is véges anyagi készletét, és inkább a bent levő állatokra fordítja.



Mint szinte mindig, most kimaradtak a kedvezményezettek táborából azok a szervezetek akik saját pénzből végzik az állam feladatát. De meddig bírják még? Mi lesz ha elfáradnak és azt mondják, eddig ne tovább? Akkor mi lesz?

bottom of page