top of page

Állatrendőrség alakult - Hogy mi? :D

Nem semmi mozgalom nőtte ki magát hazánkban. Mindenki azt követeli, hogy legyen állatrendőrség. Minden szerencsétlenül járt, megkínzott állat posztja alá oda kerül, hogy Állatrendőrség kell Magyarországnak!


Tegyük fel a kérdést, hogy mi az állatrendőrség? Vagy mi lenne az? Police feliratú két lábon járó tányérsapkás kutyusok járőröznek az utcákon állatkínzók után kutatva? Nyilván nem.

Ésszerűen azt gondolná az ember, hogy egy hatóság lenne az állatrendőrség, mely országos lefedettséggel, hatósági jogkörrel ellátott, képzett és rátermett "állatrendőrökkel" és természetesen komoly, nyugat-európai menhelyi körülményekkel és 0-24 orvosi ügyelettel rendelkező infrastruktúrával.

De egy kicsit érjen bele a kezünk a bilibe és ébredjünk fel pár percre. Valóban ez, ami hiányzik Magyarországon?

A rendőr nem tartja be a törvényt? Van, ahol nem, de nagy általánosságban elmondható, hogy a magyar rendőrség hozzáállása az állatvédelmi eseteknél gyorsan és jó irányba változott az utóbbi időben.

A törvény nem bünteti az állatkínzást? Dehogynem. 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Akkor miért nincs tele a kóter állatkínzókkal? Mert a bíróságon és az ügyészségen felpuhul az ügy.

Lehet inkább állatügyészség és állatbíróság kellene? Vagy pár komolyabb, elrettentő ítélet is elég lenne?

Az tiszta, hogy az állatvédők, akik ezt hobbiból, munka mellett, saját pénzből, adományokból csinálják állami támogatás nélkül éppen beledöglenek a káoszba, ami ma nálunk van? Nem tudják már hova rakni a kutyákat.

Lassan ott tartunk, ha nincs sérülése az állatnak vagy nincs életveszélyben már ki se megy senki, mert nincs hova tegye. Nem fogja betenni 300. kutyának, mert lehet tényleg jobb neki ott kint a fa alatt. Ez a valóság...

Ne gondolja senki, hogy az állatvédők egy emberként álltak az állatrendőrséges "közvélemény kutatás" mögé. Vagy bojkottálták, vagy röhögtek rajta vagy nagyon mérgesek voltak. Ez a helyzet...

De Magyarországnak állatrendőrség kell. Mindenki csak ezt akarja, semmi mást. Minden poszt alá oda van írva.


Hát ha a zembereknek állatrendőrség kell, akkor legyen állatrendőrség.

És itt jön a képbe a zseniális Dr. Fülöp Erik, aki az állatvédők hátán felkapaszkodva, az állatvédők fotóival körbehaknizva a facebookot állatvédelmi szakpolitikus lett. Egy politikus tudja, hogy mi kell a népnek.

Hát meg is adja: egy csomó újság le is hozta, hogy hurrá, lett állatrendőrség. Mert Dr. Fülöp Erik kikiáltotta az állatrendőrséget és egyben közölte azt is, hogy ő maga a zállatrendőrség.

Ezt szépen lehozta a magyar sajtó is, és megírta, hogy ez tök jó. El is van intézve minden, a nép is elégedett, Erik is sztár lett. Tényleg ennyire hülye a magyar? Még egy újságíró sem lát a dolgok mögé?

Milyen állatrendőrség lett itt? Tudjátok mi lett? Lett egy ember, aki felkapaszkodott az állatmentők hátán, hogy elmondhassa, hogy ő az állatrendőrség. Lesznek majd látványos mentések, aztán az állat, akiről az egész kellene, hogy szóljon majd szépen be lesz b*szva valahova egy menhelyre, az már nem az ő gondja. Ő lesz a 321. kutya egy menhelyen, valószínű a csillárról fog lelógni, mert máshol nincsen hely.

Reméljük még pár millió forintot is fog kapni az állatrendőrség, hiszen így lehet valamit csinálni. Akik meg évek óta lapátolják a szart, azok lapátolják csak tovább. Sőt, kenjék a hajukra, hiszen minden rendben van.

Juppijáééé van állatrendőrség! Ez kell a magyarnak, az olcsó hamis cirkusz, ami mögött a nagy semmi, a hülyének nézés és a látvány állatmentés van. Tudjátok, barna és büdös, de van rajta masni...


-- a cikket egy anonim szerzőtől kaptuk, a cikk a szerző véleményét tükrözi. Mindenki vonja le a megfelelő tanulságokat és következtetéseket.

bottom of page