top of page

Lassan 10.000 tagja lesz az Állatrendőrséget Magyarországnak nevű Facebookos csoportnak

Hihetetlen gyorsasággal fejlődik egy Facebook csoport amiben azt követelik, hogy vezessék be az Állatrendőrséget Magyarországra.Az állatvédelmi rendőrök, vagy felügyelők akár tartozhatnak a már nagy hagyományokkal rendelkező kutyás rendőri egységekhez is, úgymint a K-9-es egységhez, vagy a kábítószer kereső kutyákat képző és foglalkoztató egységekhez is.


Az állatvédelmi rendőrnek, vagy állatvédelmi felügyelőnek természetesen intézkedési jogosultsága lenne, – hatósági jogkörrel felruházva, intézkedései a Büntető Törvénykönyvet, s az Állatvédelmi Törvényt veszik majd alapul.


Ha állatkínzást tapasztal, mint rendőrnek joga lesz majd az állatot azonnal elkobozni, nota bene; kimenteni, – hivatalosan pedig; lefoglalni, míg az eljárás tart, vagy míg új gazdája nem lesz. És a kínzás miatt súlyosan megbüntetni, vagy feljelenteni az addigi tulajdonost, aki így kerülhet a bíró elé. De addig is, míg a bíró másként nem dönt, eltiltják az állatkínzót a további kutya, vagy állattartástól. Súlyosabb esetben az állatvédelmi rendőr, vagy felügyelő, akár kényszerintézkedést is alkalmazhatna, vagy őrizetbe is vehetne.


(Fort András)


Szerinted szükség van Állatrendőrségre Magyarországnak?

Csatlakozz a csoportba ha igen.


ITT megtalálod őket.Comments


bottom of page