top of page

A mai nappal végleg lemondott a magyar kormány az állatvédelemről - kilátástalanság uralkodik

Nagyon sok ígéretet kaptunk már, de az ígértekből nem lehet kifizetni egy megkínzott állat több százezer forintos állatorvosi számláját, se a villanyszámlát és nem lehet megtankolni az autót

– üzente a kormánynak az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége a Facebookon.



A szövetség szerint a rezsicsökkentés és a benzinár-stop korlátozása is óriási érvágást jelent az „egyre jobban kivéreztetett” állatvédelemnek. Felidézik: többször hallották a kormány kommunikációjában, hogy az állatvédelem gerincét az állatvédelmi szervezetek adják, viszont nem csak gerinc vagyunk, hanem a legtöbb esetben állami feladatot látunk el!


Mi tudjuk a legjobban, hogy naponta hány bajba jutott állatnak adjuk élete egyetlen esélyét a túlélésre és arra, hogy szenvedés nélküli életet élhessenek. Ennek azonban nagy ára van. A lelki árát mi megfizetjük, hiszen mi vállaltuk magunkra ezt a feladatot. A szó szoros értelmében vett árat azonban úgy néz ki, nem fogjuk tudni tovább megfizetni.


Szerintük az emberek egyre rosszabbul élnek az országban, ezért kevésbé is akarják támogatni őket. Felróják a kormánynak, hogy a megszorítások során egy kalap alá veszi a non-profit szervezeteket a vállalkozásokkal. Kérik, hogy

Vegyenek végre észre bennünket is a törvényalkotók és ne lehetetlenítsék el az állatvédelem gerincét adó állatvédelmi szervezeteket. Mi állatvédők vagyunk, de ez a segélykiáltás az egész civil szféra nevében szól!

– tették hozzá.

-rtlklub.hu



Emellett Orbán Viktor tegnap azt is bejelentette, hogy ki kell vágni a fákat, hogy télen legyen mivel fűteni.


A kormány közvetlen közelében lévő emberek, mint pl: Óvádi Péter, aki kinevezésé napján azt nyilatkozta, hogy

A munka tehát nem áll meg, sőt mi több, az állatvédelem kérdésköre új szintre emelkedik.

Ilyen szintre gondolt?



Mi zajlik ebben az országban? Vajon van összefüggés a fakivágások és a hódok kilövésének engedélye között?


Új rendelkezések láttak napvilágot az eurázsiai hóddal (Castor fiber) kapcsolatban a Magyar Közlöny 128. számában – írja a Vadászerdő Blog. Az új rendelet értelmében „közegészségügyi okból, a légiközlekedés biztonsága, az erdő- és mezőgazdasági termelés biztosítása, valamint a közérdeket sértő vízkárok megelőzése, mérséklése érdekében” riaszthatók, elejthetők, gyéríthetők, állományuknak szabályozása engedélyezhető.

-444.hu


Azért kell kilőni a hódokat, hogy még több erdőt elpusztítsanak? Ennek mi értelme?

Óvádi Péter egyáltalán minek létezik abban a pozícióban, ha SEMMIT nem tud ezek ellen tenni? Nem állatvédőkkel és éhező kutyákkal kell pózolni, hanem a kormányt rávenni arra, hogy ne nézze semmibe az állatainkat! És ne nézze semmibe azt az emberfeletti munkát amit az állatvédők tesznek nap, mint a KORMÁNY HELYETT önköltségen.



bottom of page