top of page

Haldokló férfit aláztak meg a Szurkolók az állatkínzás ellen tagjai - A férfi azóta meghalt

Mogyoród — Saját otthonában szidalmazott, köpdösött le egy az ágyban haldokló, rákbeteg férfit egy állatvédő közösség vezetője. Papuccsal is megdobálta az erőtlen és láthatóan megrémült Istvánt.


— Remélem, itt döglesz meg ba*meg – ilyen és ehhez hasonló, válogatott trágárságok hangzanak el a felvételen. Kevesebb mint egy perc alatt négyszer köpi le a videó készítője az ágyban fekvő, magatehetetlen haldoklót.


Ha még egyszer meglátunk rólad egy hirdetést, ba*meg, megba*unk érted? Rád gyújtjuk ezt a házat”

– így fenyegeti a haldoklót.– Beteg lettem, nem tudtam ellátni a kutyákat – így védekezik István a felvételen. Egy elpusztult kutya miatt ment be hozzá a Szurkolók az állatkínzás ellen facebookos csoport vezetője.


A Blikk megszólaltatta a videón beszélő férfit, aki szerint az állatok gazdája halálra éheztette házi kedvencét.

– Csak később tudtam meg, hogy beteg, de ez akkor sem mentség arra, ami azzal az állattal történt.


Nem kért segítséget, csak láncra verve hagyta éhen halni a kutyát. A másik négylábú azért élte túl, mert ki tudott szabadulni a hámból és megenni, amit mások a kerítésen túlról bedobáltak élelmet


– így adott magyarázatot a fellépésre a Blikknek K. Richárd.


A férfi egyébként később a Facebookon „jó hírként” közölte, hogy a kutyák gazdájának 2-3 hete van hátra. „Remélem, azt a legmélyebb fájdalmakban fogja megélni” – írta.

Így is történt, Istvánt alig több mint egy hónappal később elragadta a halál a kórházban, ahova nem sokkal a támadást követően vitték be a mentők.A támadásról K. Richárd a Blikknek azt mondta, a felvételt korábban ők maguk tették közzé, de a Facebook törölte. Hogy néhány napja újra előkerült, amögött konkurens állatvédő szervezeteket sejt.– Túl népszerűek vagyunk, félnek, hogy túl sok jut nekünk az adó 1 százalékából, ezért kezdtek lejárató kampányt ellenünk – jelentette ki.

Az azóta elhunyt férfiról készült régi kép mutatja: jól tartotta kutyáit.


A videót magánszemélyek és állatvédő szervezetek is megosztották, köztük a Wegera György vezette alapítvány is.


– Nem is értem, hogy jön ide az 1 százalék, amit tavasszal ajánlanak fel az adózók a civil szervezeteknek, most pedig október van.


Két napja találkoztunk a videóval és sokat mérlegeltünk, hogy beleálljunk-e, de nem tudunk mást tenni,mert ezzel szégyent hoznak valamennyi állatvédőre.Az emberi méltóságnál nincs fontosabb. Ami a videón történik, arra nincsenek szavak. Az pedig nem igaz, hogy a kutya éhen halt. A szomszédok elmondták, hogy beteg lehetett, nem fogadta el az ételt, hirtelen romlott le az állapota, hiába etették ők is, a kutya csak fogyott és fogyott – jegyezte meg Wegera.


BLIKK.HU


bottom of page