top of page

Állatvédelmi Rendőrséget alakítanának Romániában

Állatvédelmi Rendőrséget alakítanának Romániában


Tíz nap áll a rendelkezésükre azoknak, akik véleményeznék az Állatvédelmi Rendőrség megalakítására vonatkozó tervezetet.


Az elképzelésekről Marcel Vela belügyminiszter beszélt kedden. A szóban forgó kormányhatározat-tervezet lényegében a 205/2014-es állatvédelmi törvényt módosítaná, a szövege pedig ezen a linken tanulmányozható.


Az észrevételeket a dgj_transparenta@mai.gov.ro email címre várják. Amint a belügyminiszter elmondta, az Állatvédelmi Rendőrség a Román Rendőrség keretében működik majd, az állományát pedig úgy töltik fel, hogy az állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóságtól (ANSVSA)delegálnak ide alkalmazottakat, versenyvizsga nélkül.


A tárcavezető szerint az új struktúra munkatársai bírósági végzés nélkül is behatolhatnak majd magánterületre, amennyiben úgy ítélik meg, hogy egy állat veszélyben van. Telefonos bejelentések vagy a közösségi médiában megjelenő híradások, fotók, videó felvételek alapján is indíthatnak eljárást.Felléphetnek olyan esetekben, amikor egy állatot bántalmaznak, de akkor is, ha például felügyelet nélkül a közutakon csámborgó lovat, tehenet, juhokat látnak.


Magyarországon egyelőre még fejben sem született meg ilyen elhatározás.

Sokan csak politikai megfontolásból foglalkoznak az állatvédelemmel, de ez kevés a változáshoz.


Ott tartunk, hogy Romániában hamarabb lesz Állatrendőrség, mint Magyarországon.

Ott tartunk, hogy Romániában jobban fogják védeni az állatokat, mint Magyarországon.

Ott tartunk, hogy sehol.


A magyarok készek felzárkózni a románokhoz, hisszük, hogy nekünk is vannak tenni akaró politikusaink akik nem csak azért szeretnek az állatvédelemmel foglalkozni, mert több lájkot hoz Facebookon, hanem mert szívügye az állatok védelme.
bottom of page