top of page

Nem szigorítják az állatvédelmi törvényt hazánkban.

Nyolcadszorra is megvédte az állatkínzókat a Fidesz-KDNP kormány – jelentette ki a Jobbik a 168 órához eljuttatott közleményében.

„Továbbra is nagy becsben tartja a kormány az állatkínzókat, ugyanis a Jobbik azon javaslatát, hogy lényegesen szigorítsák az állatkínzásért kiróható büntetéseket, a Fidesz-KDNP a tegnapi napon egyszerűen lesöpörte az Igazságügyi Bizottság asztaláról”

– írták közleményükben.


A párt állítása szerint a fideszes képviselők még csak meg sem indokolták döntésüket, holott a közelmúltban is rengeteg közfelháborodást kiváltó szörnyű eset történt.

„Sajnos az állatkínzók nem kapnak olyan büntetéseket, melyek elrettentenék őket a bűnismétléstől. Ez, köszönhetően az állatkínzó kormánynak, a jövőben sem fog változni. A Jobbik felháborítónak tartja a döntést, és a továbbiakban is küzdeni fog azért, hogy egyszer hatályba lépjen egy szigorúbb törvény”

– szögezték le.


Miután több állatkínzásról szóló eset is nagy nyilvánosságot kapott, augusztus végén országszerte tüntettek emberek az állatkínzás ellen. A tüntetők plüssállatokat akasztottak fel és kötöttek kocsi után, emlékeztetőül arra, hogy egy balotaszállási nő így végezte ki a kutyáját csak azért, mert a négylábú elmenekült a vihar elől. A tüntetők azt követelték, hogy a különös kegyetlenséggel, ok nélkül végrehajtott állatkínzásért a maximális büntetést, három év letöltendő börtönt szabjanak ki a bíróságok. Az állatkínzók ugyanis Magyarországon jellemzően megússzák felfüggesztett szabadságvesztéssel.

Kommentarer


bottom of page