top of page

Leütötték és elvitték a villanypásztorban fennakadt dámszarvast Balotaszálláson

Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítéltek három kisszállási férfit, akik február elején egy balotaszállási erdőben leütöttek és elloptak egy villanypásztorban fennakadt dámszarvast.A vád szerint a 21 éves, 34 éves és 73 éves férfiak február 7-én reggel a legidősebb vádlott autójával utaztak Kisszállásról Balotaszállásra. Egy erdő melletti csatornaároknál észrevettek egy dámszarvast, ami a villanypásztort rögzítő madzagban fennakadt.


A két fiatalabb férfi kiszállt a kocsiból, majd a 34 éves egy kalapáccsal fejbe verte a vergődő állatot, amely elpusztult. Az ügyészség szerint a vádlottak azért akarták ellopni az állatot, hogy később megegyék. Berakták a vadat a csomagtartóba és visszaindultak Kisszállásra, hogy feldolgozzák a szarvast. Nem sokkal később azonban Balotaszállás külterületén, az 53-as főúton a helyi körzeti megbízott megállította őket, és felfedezte az állatot.


Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtó-szóvivője elmondta: a dámszarvas ellopásával a vádlottak az illetékes vadásztársaságnak mintegy 170 ezer forint kárt okoztak, amiből a tetem lefoglalásával 55 ezer forint megtérült.


A vadásztársaság kérte a fennmaradó összeg megtérítését.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottakat már múlt hét csütörtökön, február 20-án bíróság elé állította – lopás vétsége miatt, ugyanis a vad leütése nem valósított meg állatkínzást. A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a három férfit lopás vétségében és őket 150 ezer, valamint 100-100 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a kalapácsot is elkobozta, valamint kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

BAON
Comments


bottom of page