top of page

Tartósan láncon tartotta kutyáit, most bíroság elé áll a berettyóújfalusi nő

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki különös szenvedést okozott három kutyájának.


A 42 éves vádlott 2019. június 25. előtt az udvarán kutyákat tartott. A nyári időszakban a térségben 30 fokhoz közeli, olykor magasabb volt a napi maximum hőmérséklet. Az asszony ennek ellenére az állatoknak nem biztosított árnyékot, kutyaházak nem voltak az udvaron.


A kutyák rendszeresen éheztek, ivóvizük sem volt, mindemellett három kutyáját különböző, egy és három méter közötti hosszúságú lánccal kötötte ki. A három láncon tartott kutya egyike az alultápláltság miatt bélgyulladásban szenvedett.A tartós kikötéssel a vádlott megfosztotta az állatokat attól, hogy magukról gondoskodjanak, folyadékot, táplálékot és a hőségben menedéket keressenek.


Ez a bánásmód a három kutyának különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozza.Az asszony egyik szomszédja értesítette az állatvédőket, akik a rendőrség segítségét kérték, így kerültek egy kabai állatmenhelyre.


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben három rendbeli állatkínzás bűntette miatt emelet vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

bottom of page