top of page

Kihalás szélén lévő állat bundáját viselte Berki Krisztián felesége a Glamour Gálán

Egy Facebook oldalnak hála az is kiderült, hogy mennyibe kerültek a bundák.A Magyar Szőrmeellenes Liga kiderítette, hogy míg Berki Krisztián kabátja majdnem másfél millió forintba került, addig felesége bundája pedig majdnem három millió forintba.


Ami még érdekes és egyben felháborító, Mazsi bundája körülbelül 40 coboly prémjének felhasználásával készült, ami azért vérlázító mert ez az állatfaj Európában teljesen kihalt.Jobban mondva ki lett irtva.


Egyedül tenyészeteken lehet őket megtalálni, mivel a világon ezek a bundák a legkelendőbbek szinte.A Wikipédia szerint:

Ma főleg az Urál hegységtől keletre, Szibériatajgáiban, Mongólia északi részén fordul elő. Valaha az Uraltól nyugatra is honos volt, Oroszország európai részén, Skandináviában, Lengyelországban is élt, de értékes gereznájáért Európában teljesen kiirtották. Manapság farmokon is tenyésztik.

Krisztián kabátja miatt legalább 10 prérifarkast kellett megnyúzni, de a 15 sem kizárt.


A prérifarkast általában az Észak Amerikai kontinensen, csapdázással ejtetik el a prémvadászok. A csapdázás során az állatok napokig szenvednek nyílt töréssel a lábukon, ha nem halnak meg mire a vadászok visszatérnek a felállított csapdákhoz, akkor agyonütik, vagy jó esetben lelövik őket. Kártékony állatnak minősítették, ezért egyelőre alig vonatkoznak rá állatvédelmi törvények.

Mint az látszik, Berkiék támogatják az állatkínzást, támogatják az állatok kiírtását, csak az nem tud a fejembe férni, hogy ezt miért reklámozza?


Oszd meg ezt a cikket, hogy a hazai celebek tanuljanak ezekből a hibákból és eszükbe se jusson valódi bundában megjelenni sehol!Comments


bottom of page