top of page

19 embert sebesített meg egy bika - végül lelőtték.

Két néző komolyan megsérült egy elszabadult, feldühödött bika támadása nyomán Spanyolországban. Összesen 19 ember szorult egészségügyi ellátásra.A bikát szórakoztatás céljából kínozták egy bikaviadali arénában, ám az állat mérgében – és az életéért küzdve – nekirontott a körülötte lévő embereknek.A legtöbb néző azonnal menekülésbe kezdett, de akadtak néhányan, akik a bikát próbálták meg leállítani szarvának lefogásával, illetve farkának megrántásával.


Az elszabadult bika kitört az arénából, majd egy, a fák árnyékában fekvő parkolóig jutott el. Ez idő alatt a rendőrség is kiérkezett a helyszínre, végül az állatot lelőtték.


Az eset két súlyos sérültjét a gironai Josep Trueta kórházban ápolják.


Blikk

 

Kínozzék őket majd megölik. Ne csodálkozzunk ha menekülés alatt ennyi embert megsebesít vagy megöl.


Meddig kell még nekik szenvedni? Meddig nézi a világ a nyilvános állatkínzást?

1 Comment


Georgina Croatian
Georgina Croatian
Sep 07, 2019

Sorry, de egyik sebesültet sem sajnálom, csak a bikát. Ép elméjű embernek nem szórakozás más élőlény lassú kínok közötti pusztítását nézni. Spanyolországot turisztikai szempontból más okok miatt is elutasítom, mert a bikavidal/bikafuttatás mellett még káprázatosabb számukra a megvakított lovaknak összevarrni a száját, majd bezavarni az arénába, hogy az emberek által hergelt bika gyötörje halálba. És akkor még ott vannak az agarak, akiket a vadászat végén különös kegyetlenséggel csonkítanak meg és ,,áldoznak” fel. Szóval, ha ilyen primitív és barbár helyre akarok menni, akkor megnézek egy őskori leletet, barlangrajzokkal. Azután nem fordul fel a gyomrom...

Like
bottom of page