top of page

Az idős kutyát orvosi szakvélemény ellenére is altatni akarta egy alapítvány.

Egy árokban magatehetetlenül feküdt egy kutya a 18. kerületben, szombaton.


Egy állatvédelmi egység rohant a segítségére és azonnal kórházba szállították.


A posztot itt tudod elolvasni: LINK


Az orvosok agyi ödémára gyanakodtak és azonnal elkezdték kezelését. Mivel volt az állatban chip, felkeresték a gazdát, aki nem tudott a helyszínre menni, mert nem tartózkodtak Budapesten. A kutya így átkerült egy másik klinikára, ahol folytatták a gyógykezelést.


Időközben előkerült az örökbeadó szervezet, akik azt szerették volna, hogy a kutyát altassák el.


Amennyiben a gazdi lemondott volna a kutyáról, az örökbeadó szervezet igényt tartott volna a kutyára, hogy elaltassa, mondván, hogy a kutya 13 éves, sokat szenvedett már és nem hajlandóak odaadni, hogy egy kennelben szenvedjen, meg azt amúgy sem bírja mert ugat és új gazdit sem találnánk már neki...


Úgy látszott a helyzet menthetetlen, de az állatvédők nem adták fel.

Mivel a kutya egészséges volt, semmi sem indokolta az eutanáziát.


Az orvosi szakvélemény szerint a kutya kezelése és nem az eutanázia javasolt. A kutya otthonába szállítható - mondta az orvos.

 

Hosszas keresgélés után megtaláltuk azt a szervezetet akik el akarták altatni az egészséges 13 éves Bogár kutyát.


Ők azok:


Bleki alapítvány az esélytelen állatokért.Avagy, a kutyát egy olyan alapítvány akarta elaltatni teljesen indokolatlanul, akik azért jöttek létre és azért gyűjtenek 1%-ot, hogy esélytelen kutyákon segítsenek.


Hol itt a segítségnyújtás, az empátia, az együttérzés, a tenniakarás?


A fent említett alapítvány is kitett egy posztot, viszont azt elfelejtették leírni, hogy el akarták venni az életét a kutyának.


Nem adtak neki egy esélyt az élethez és meg akarták fosztani a boldogságtól, kizárólag azért mert szerintük úgy sem kell majd senkinek.Bogár kutyus él, a Speciális állatvédő egység pedig felajánlotta segítségét a gazdának a továbbiakban.


Köszönjük nektek és köszönjük az összes hétköznapi hősnek, hogy segítséget nyújtotok a legjobban kiszolgáltatott állatoknak.


bottom of page