top of page

Egy kutya kivégzésével fenyegetőzött a budapesti férfi

Meg akarok ölni egy kutyát... mi lesz most?


Így kezdte kommentjét János, akinél valószínűleg elgurult a gyógyszer.
A kép illusztráció
Egy állatbarát csoportban bukkant fel egy képernyőfotó, miszerint János megöl egy kutyát, ha este 8-ig nem ér oda valaki.


Egy másik felhasználó rá is kérdezett a kommentelőre, hogy ez most vicc vagy fenyegetés. János minősíthetetlen stílusban tette egyértelművé, hogy nincsen vicces kedvében.
Tudomásunkra jutott, hogy egy budapesti állatvédelmi szervezet kiment a helyszínre, ezért írtunk nekik."Sajnos az elmúlt napokban egymás után érkeztek hírek különös kegyetlenséggel kivégzett állatokról, vagy állatok megölésére irányuló komoly kísérletekről. Sajnos a mai világban az ilyen fenyegetéseket komolyan kell venni, nem tudnám megbocsájtani magamnak, ha azért szenved egy állat kínhalált, mert - bár ki tudnánk menni -, mégsem tennénk, mert mondjuk nem vennénk komolyan a fenyegetést.


Amint eljutott hozzánk a poszt, abbahagytam a munkahelyemen a munkát és felkerestem a kerületileg illetékes rendőr kapitányságot és megmutattam a képernyőfotót az ügyeletes tisztnek. Úgy döntöttünk, eleget teszünk a furcsa meghívásnak, egy másik lelkes tagunkat is riasztottam, aki a kisgyerekei mellől jött el.

Itt szeretném megköszönni a rendőrség támogatását, hogy nem engedtek erősítés nélkül kimenni a címre.


Amikor bejutottunk a lépcsőházba, a rendőrök kopogtattak és csengettek a 12-es ajtón, de senki nem nyitott ajtót. Kutyát nem hallottunk a házban. A lépcsőházban lakóknak megmutattuk a fenyegetőző férfi fotóját, akik felismerték és megerősítették, hogy valóban ott lakik, de nincsen kutyája és nem az a neve, mint amit a közösségi oldalon visel.

Itt szeretném üzenni ennek a vicces embernek, hogy remélem büszke magára. Nagyszerű dolog állatvédőket rángatni, akik munka és család mellett önkéntesen végzik a szélmalomharcot nap mint nap, hogy mentsék a szenvedésnek kitett állatokat és teltház mellett is mindig próbálnak egy plusz helyet szorítani a segítségre szorulóknak. Nagyszerű dolog rángatni a rendőröket, akikre lehet, hogy egy másik címen szükség lenne egy bűncselekmény megakadályozásában. Attól, hogy csak a Facebookon volt nagy a szája és otthon sem volt, ne gondolja azt, hogy ezt a kis akciót mindenféle jogi következmény nélkül megússza." - válaszolta a szervezet egyik kiérkező tagja megkeresésünkre.


Az esetnek két tanulsága is van:


1. Az állatvédők komolyan veszik a fenyegetéseket és lehetőségeikhez mérten megfelelően reagálnak rá. Ne gondolja egy állatkínzó sem, hogy megúszhatja!


2. A "vicces" fals riasztásokra is - ha kell - hatósággal fognak kiérkezni az állatvédők. Ennek viszont komoly anyagi és jogi következményei vannak, amit János is meg fog tapasztalni.

bottom of page