top of page

Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszer indul a járvány miatt

Elindult az EVÁR, mely több állatvédelmi szervezet összefogásával szeretne segíteni a vírus miatt bajba jutott állatokon.A rendszerhez már 22 szervezet csatlakozott!Jelenleg Tájékoztató fázisban működik a weboldal, ahol a gazdik naprakész tájékoztatást és tanácsokat kaphatnak arról, hogyan viselkedjünk felelősségteljesen a válsághelyzetben és milyen előrelátó intézkedéseket hozzanak meg arra az esetre, ha baj történne (pl. a gazdi kórházba vagy karanténba kerül és ezért nem tudja ellátni kedvencét).


Az EVÁR-t folyamatosan fejleszti a WebGarden. Jelenleg a tájékoztatás mellett információs e-mail címet is indítottak, ahol a gazdik feltehetik kérdéseiket, melyekre szakemberek válaszolnak.


A következő fázisban egyeztetéseket kezdeményeznek a hatóságokkal, hogy milyen módon tudnak részt venni a magukra maradt állatok segítésében, ami azért szükséges, mert ki kell alakítani a fertőzött lakásban maradt állatokra vonatkozó protokollt.


Amennyiben sikerül a pozitív együttműködés, egy olyan segélykérő rendszer lép munkába, ahol a lakosság tudja az állatvédő szervezetek segítségét kérni vészhelyzet esetén.

Fontos megjegyezni, hogy ezekben a nehéz időkben minden állatvédő kritikusan túlterhelt, így a kapacitások erejéig tudnak majd segítséget nyújtani.


Emellett a rendszer üzemeltetői további szervezetek jelentkezését várják - nyilatkozta Kodolányi Endre, a rendszert fejlesztő WebGarden ügyvezetője.


A WebGarden nem csak az állatokon segít, kialakított egy rendszert az olyan kis-és középvállalkozások számára, amely segít átállni a távmunkára is.


Ha minden akadály elhárul, önkéntesek jelentkezését is várják majd és a rendszer a területileg illetékes állatvédő szervezetekhez fogja irányítani őket. Jelenleg ez a jelentkezés még nem nyílt meg, ezért mindenki szíves türelmét kérik az EVÁR üzemeltetői.

Yorumlar


bottom of page