top of page

Egymással etethetik meg az állatokat egy németországi állatkertben.

A koronavírus-járvány miatt több európai állatkert is nehéz helyzetbe került a látogatók elmaradása és ebből adódóan az belépőjegyekből származó bevételük kiesése miatt. Az egyik észak-németországi állatkert igazgatója azt is elismerte, hogy az állatkert túlélése érdekében még az is elképzelhető, hogy hamarosan egyes állatokat a park más állataival lesznek kénytelenek etetni, írja a BBC.

Listáztuk azokat az állatokat, amelyeket először kellhet majd feláldozni

– mondta a neumünsteri állatkert igazgatója, Verena Kaspari a Die Weltnek, de hozzátette, hogy ez csak a legvégső lehetőség, és az sem oldaná meg teljesen a pénzügyi gondjaikat, ha egyes állatokat feláldoznának mások életben maradásáért. A fókáknak és pingvineknek naponta nagy mennyiségű friss halra van szükségük, mondta az igazgató.Az állatkertet egy alapítvány üzemelteti, és a kisvállalkozásoknak szánt tartományi gazdasági segélycsomagból ők nem részesülnek. Az igazgató becslése szerint így 175 ezer euró lehet a veszteségük tavasszal.


A közvetlen adományok mellett a németországi állatkertek 100 millió eurós állami támogatást igényeltek, írja a DPA német hírügynökség. A német állatkertek szövetsége (VdZ) szerint az állatkertek sok más vállalkozással szemben nem állhatnak át „hibernált” üzemmódba, így a költségeiket sem tudják csökkenteni. Az állatokat továbbra is naponta kell etetni és gondozni, a trópusi fajoknak pedig 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is biztosítani kell.


A bécsi schönbrunni állatkert közlése szerint a megtakarításaikból egy darabig át tudják vészelni ezt a helyzetet, azonban április 1-jén a 230 alkalmazottjuk 70 százalékát küldték három hónapos szabadságra.


Index.hu/Pál TamásEgy magyar cég máris segítséget kínál az állatkertnek:


Sajnálattal olvastuk a hírekben, hogy a Neumünsteri állatkert annyira komoly anyagi gondokkal küzd, hogy nem tudják táplálni az állatokat. Már elkészítették azon állatok listáját, amelyeket meg tudnak etetni más állatokkal szükség esetén! A www.skydream.cam azonnal felajánlott 10 ingyenes webkamerát az állatkertnek, melyek segítségével virtuális látogatásokat tudnak szervezni és virtuális belépőket tudnak értékesíteni. Reméljük igénybe veszik a felajánlott segítséget és sikerül megmenteni az állatokat. Természetesen magyar állatkerteknek is felajánlottuk segítségünket, amint válasz érkezik tudósítani fogunk róla.

Facebook/WebGarden
Comentários


bottom of page