top of page

20.000 forint és felfügesztett fogház. Ezt kapta a baltás gyilkos büntetésül.

A Dabasi Járásbíróság 8 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, de az ítélet végrehajtását 1 évre felfüggesztette annak a férfinak, aki testvére kutyáját egy baltával kivégezte.


A Pest megyei Hernádon szeptember 9-én történt állatkínzás ügyében a Speciális Állatmentő Egység szerint először nem akart nyomozni a rendőrség, azonban miután ők is kérték a helyszínelést, a rendőrség mégis kivonult. A kertben megtalálták elásva az udvaron a kutya tetemét, amit a vádlott bosszúból gyilkolt meg, miután a testvére ruháit elégette és holmijait összetörte a házban.

Az már a bíróság közleményéből derült ki, hogy a vádlott haragból ment be a testvére házába, ahol az udvaron lévő francia bulldogot többször földhöz vágta, amikor a kutya menekülni próbált, fejszével a fejére ütött, minek következtében az állat elpusztult. 


A bíróság előtt a férfi elismerte bűnösségét és megbánta tettét. A bíróság döntésében enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi büntetlen előéletét. Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a védő 3 napon belül nyújthatja be kifogását.


A vádlott köteles kifizetni a 20.000 forintot a kirendelt ügyvédnek.


Avagy, 20.000 forint. Ennyit ér egy kutya élete.


Felháborító és kiábrándító! Add tovább!


Via Index.hu

Commentaires


bottom of page