top of page

Otthonra lelt a kutyus, amely 40 kilométert utazott Kecskemétről egy lökhárítóba szorulva.

Szolnok — Szerető családhoz került az a kutyus, amelyet egy Renault Megane lökhárítójából szabadítottak ki Szolnokon, miután Kecskemétről 40 kilométert ott utazott. A Hanna névre keresztelt eb nem csupán új gazdát kapott, de egy másik mentett kutya, Tibi személyében igazi társra lelt.
Egy egész országot döbbentett meg a beagle-keverék története: a négylábút Kecskeméten ütötte el egy szerb férfi, aki egy szolnoki hotelbe igyekezett. Szerencsére a parkolóban egy szerelő észrevette a fogságba esett kutyust. Őrangyalai nagyon jó munkát végeztek, hiszen egy karcolás nélkül megúszta a balesetet. Akkor Nagy Marianna civil állatvédő vette gondozásba az ebet.– Nagy szerencse, hogy alig három nap alatt szerető családhoz került, ez egyáltalán nem általános. Vannak olyan négylábúak, amelyek problémásabbak, az átélt traumák egy életen át elkísérik. Mások elfelejtik a velük történteket, kevesebb időt igényel, hogy megszokják új környezetüket. Úgy érzem, Haninál nem lesz gond, mert bár először visszahúzódó volt, hamar megnyílt. Tudtam, hogy Anikóéknál jó helyen lesz, Tibi is egy hasonló temperantumú kutyus – mondta Marianna.– Az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy velünk marad-e Hani. Úgy vágtunk bele, hogy lesz, ami lesz – kezdte Hasznos-Vermes Anikó, a kutyus új gazdája.

– A története természetesen minket is nagyon megérintett, de nem ismeretlenek számunkra a traumát átélt kutyák. Már jó ideje velünk él Tibi, őt félig megfagyva találták meg az állatvédők. Sajnos, a társa elpusztult tavaly, s azóta nagyon egyedül érezte magát. Most viszont itt van Hani, ők ketten pedig már elválaszthatatlanok – folytatta Anikó, aki szerint nem egyszerű az új családtag bizalmába férkőzni.
– Ingerszegény környezetből érkezett, minden, ami a szeretettel kapcsolatos, ismeretlen számára. Bárhova megyünk sétálni, vagy akár csak az udvarra játszani, már rohanna vissza a házba, mintha attól félne, hogy megszűnik az a kényelem, ami most megadatik neki – árulta el a gazdi, majd hozzátette: Haninak még sokat kell tanulnia, de a legfontosabb, hogy már biztonságban van.


Commentaires


bottom of page