top of page

Gyorsított eljárásban bíróság előtt a kutyáját kínzó férfi aki heteken keresztül éheztette kutyáját

A Szegedi Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a Szeged környéki férfit, aki a kutyája éheztetésével és tartásával okozott különös szenvedést az állatnak.


A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2019. év nyara óta egy másik faluban dolgozott, s csak havonta, az év vége felé kéthavonta járt haza.


Ennek ellenére a kutyáját kikötve tartotta, élelmezéséről, vízzel történő ellátásáról nem gondoskodott több héten keresztül. A kutyát végül 2019. október 9. napján az önkormányzat dolgozói vitték el és gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről.

Az állattal történő bánásmód alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állapota a senyves, vagyis a legsúlyosabb kategóriába volt sorolható, tömegcsökkenése az ideális testtömeghez viszonyítva több mint 60 %-os mértékű volt. Amennyiben a kutyát nem emelték volna ki a környezetéből, úgy néhány napon belül elpusztult volna.


A tartós kikötés megakadályozta az állat táplálékkeresési ösztönét, nagyban hozzájárult feltalálási állapotához, éhezése és szomjazása különös szenvedést okozott a kutyának.


A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja.


bottom of page