top of page

Dunaújvárosnál motorcsónakból, kutyákkal keresik a hajóbaleset áldozatait

Három motorcsónakból speciálisan kiképzett kutyákkal is keresik a múlt heti dunai hajóbaleset áldozatait Dunaújváros térségében – közölte a Dunaújvároson tartott sajtótájékoztatóján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyhelyzet-kezelési Főosztályának vezetője pénteken.



A kutatásban kilenc napja résztvevő katasztrófavédelem önkéntes, speciálisan kiképzett kutyás egységek bevonásával keresik a vízben a holttesteket, idézi az MTI Jackovics Pétert. Pénteken a kutyás egységek Dunaújváros térségében a Duna mindkét partján húsz kilométer hosszan kutatják át a vízfelszínt három mentőcsónakkal és három kutyával.



Budapest térségében a Szent Flórián Tűzoltóhajó, valamint Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata és hivatásos keresőkutyái is részt vesznek a kutatásban, és a hajószerencsétlenség helyszínén is dolgoznak önkéntes mentőbúváraik.



A Hableány sétálóhajó május 29-én süllyedt el a Margit híd alatt, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A hajó kiemeléséhez péntek délután elindult a Clark Ádám daruhajó a helyszínre, de nem tudni, hogy pontosan mikor emelheti ki a roncsot.



Forrás: www.index.hu

bottom of page