top of page

Sötét veremben tartották az egri udvarról ellopott kutyát

Napra pontosan három hét után találták meg a rendő­rök azt a kilenc hónapos kutyát, amit még február 11-én délután hat óra után loptak el ismeretle­nek egy családi ház udvaráról Egerben. A Thanos névre hallgató staffordshire terriert egy sötét veremben tartották fogva Mezőkövesden, ötéves kisgazdája sír­va várta haza.


– Csak egy percre hagytam magára, amíg a házban előkészítettem a fekhelyét és az eledelét. Aztán már hiába hívtam, nyoma sem volt. Két szemtanú azonban rögtön felhívott – emlékezett vissza a Borsnak Malacsik Krisztián. Kiderült: a 30 kilós, izmos ebet két férfi emelte ki a kerítésen, majd egy zöld Mercedesbe berakták, és elhajtottak vele. Krisztián azonnal hívta a rendőrséget, egy fényképpel kezdték körözni az elrabolt állatot. Végül egy névtelen bejelentő segítségével sikerült megtalálniuk.Egy háznál volt eldugva szegény. A három hét alatt csak egyszer vitték ki, a bejelentő ekkor láthatta meg. Csak inni és enni kapott, egy sötét lyukba zárták, még a napfényt sem láthatta. Pont most lett ivarérett, vélhe­tően eladták vagy szaporították volna.

– magyarázta a 29 éves Krisztián.


Még az ötéves fiam kapta Thanost. A legjobb barátok, borzasztóan nehezen viselte a hiányát, rengeteget sírt. Most mindannyian ismét boldogok vagyunk.

– tette hozzá a családfő, aki há­lás a rendőrségnek az alapos munkáért.


Forrás: Borsonline

bottom of page