top of page

Hattyúnyak csapdába szorult egy anyakutya a csengődi vasútoldalban

Az állatot megtalálók a közösségi médiában osztották meg az esetet, hogy felhívják a helyiek figyelmét az állatokra és az emberre egyaránt veszélyes hattyúnyak csapdákra.A mai nap folyamán szólt egy kedves ismerősünk, hogy egy kutyát talált csapdába szorulva Csengődön a vasútoldalban, Tabdi irányába! Azonnal a kutya segítségére siettünk, de sajnos mi kevesek voltunk oda!

– írta Facebook bejegyzésében Turzai Katalin, aki azonnal értesítette az állatvédőket, állatmentőket, a rendőrséget illetve a tűzoltókat.


A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek a rendőrséggel együtt és – ahogy fogalmaz – nagyon nagy emberséggel és, lelkiismeretességgel kiszabadították a sérült, kétségbeesett kutyát, hogy aztán magukkal vigyék a sérült állatot a dunaföldvári állatkórházba, ahol azonnali ellátást kapott.


Az állatorvos elmondta: a kutyusnak nagy szerencséje volt, hogy az első lábai is beszorultak a csapdába a fejével együtt, mert ha csak a nyakát kapta volna el, már nem élne. Az állatorvosi vizsgálat során ugyanakkor az is kiderült, hogy egy anyakutyáról van szó, akinek 4-5 kölyke lehet.


Őket még keresik.bottom of page