top of page

Hazugsággal vették el a nevelt őzet a családtól, hogy leölhessék

9 hónappal ezelőtt egy kedves állatbarát család egy őzgidát találtak az árokban a halott anyja mellett. Nem tudtak elmenni mellette, hazavitték és elkezdték nevelni. Nevet is adtak neki, ő lett Bambi az őzike.


Forrás: Anett Fehér nyilvános Facebook bejegyzése


Bambi, mivel szinte a kezdetektől fogva a családnál volt, nagyon szelíd lett. Megszerette az őt megmentő családot, különösen a gyerekeket.

A család tudta, hogy el kell őt engedni, mert őzbak és később veszélyes lehet a gyerekekre, de akár a felnőttekre is. Az elengedést viszont teljesen másképp képzelték, mint ahogy az történt.


Tudni kell, hogy vadállatot nem lehet otthon tartani, csak engedéllyel. Az őz az állam tulajdona, illetve a területileg illetékes vadásztársaságé. Ez a törvény. Ezt ők is tudták, vállalták a következményeket, de úgy gondolták, hogy Bambi élete az első, még akkor is, ha ezért büntetést kaphatnak.


Idővel a vadásztársaság feljelentette a családot a hatóságnál, hogy őzet nevelnek. Mindenben együttműködtek a hatósággal, majd 2 hét múlva érkezett a végzés, hogy át kell adni Bambit a vadásztársaságnak.


Tudták, hogy eljön ez a pillanat, de nem gondolták, hogy ebből bármi gond lehet.


Az egészbe nyugtatóként hatott ránk,h.a vadász társaság tagja/i/ többszöri elmondása szerint: Mivel az állat annyira szelíd,hogy a természetbe nem engedhető vissza,vadasparkba kerül,jó helye lesz! Kaptuk a nyugtatást! Bíztunk benne,és reméltük,valóban jó helyre kerül!

- írja Anett bejegyzésében.


Képünk illusztráció. Forrás: www.budaorsiinfo.hu


Aztán jött a hideg zuhany!

Mivel a gyermekeink kedvence volt,eléggé megviseli őket Bambi hiánya,és találkozni szerettek volna vele. A ma reggeli órákban felhívtuk a vadász társaság egyik tagját,és megkérdeztük tőle,hova szállították az őzikét,mert meg szeretnénk látogatni,a fiúk sírnak utána 😪 A vadász "úr" válasza a következő volt:
Az állatot,még tegnap az önöktől való távozás után Leöltük! 💔😭😭😭😭💔

- írja Anett bejegyzésében.


Képünk illusztráció


Anett azt is leírja, hogy nem szeretné, ha ez az eset a vadászok elleni támadásnak tűnne. Neki konkrétan azzal a két emberrel van problémája, akik így intézték a dolgokat.


Nem tudjuk, hogy eredetileg is az volt a szándék, hogy leölik Bambit, miután megkapják vagy esetleg megpróbálták egy hazai vadasparkban elhelyezni, de senki nem vette át. Ha senki nem vette át, miért nem lehetett ott hagyni a családnál még pár napig, amíg lesz megoldás számára?


Ennyire kellett valami a fazékba? Nem szégyellitek magatokat, hogy átvertek gyerekeket, akik szeretettel nevelnek fel egy állatot? Mit gondoltok, ez mekkora törés szegények életében? És az a szegény állat mit vétett? Ez a vadászat, hogy elmentek egy szelídített állatért és őt teszitek a fazékba? Meglett a statisztikátok? Jól érzitek magatokat? Tudtok aludni rendesen? Mert a család, akitől hazugsággal elhurcoltátok az állatot, akit felneveltek becsülettel nem igazán alszik nyugodtan az eset óta!Kommentare


bottom of page