top of page

Kilenc agyonvert kutyát dobtak a kukába Jászberényben

Kilenc kutya tetemét találta meg egy dolgozó a jászberényi gyepmesteri telep egyik konténerében – írja a Blikk.


A rendőrség bűncselekmény hiányára hivatkozva lezárta a nyomozást, és az ügyészség újra elrendelt vizsgálata sem állapított meg bűncselekményt, az ügy koronatanúját, a telep állatorvosát azonban senki nem hallgatta ki. Pedig lenne mondanivalója.


Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték.

– mondta a lapnak dr. Csabai Tibor. 


Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel.


A telephely kamerájának felvétele alapján azonosították a rendőrök a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket, akik egy Suzukiból dobálták ki a kutyákat, az egyikük öt kis németjuhászt és az anyjukat, egy másik tenyésztő pedig három nagyobb kölyköt.


A két tenyésztő állatorvosa arra hivatkozik, hogy az állatok szopornyicás fertőzést kaptak, Csabai doktor szerint azonban nincs olyan fertőző betegség, ami egyszerre végez ennyi kutyával.


A kutyatelep fenntartója azt közölte, hogy bár a tetemeket elszállították és megsemmisítették, ennek költségeit a két tenyésztő a felszólításunk ellenére sem hajlandó kifizetni.


(24.hu)

Comments


bottom of page