top of page

2.500 kilométert utazott, hogy örökbe fogadjon egy kutyát aki 4 évet töltött menhelyen.

Kathy Ahern a közelmúltban elvesztette két szeretett idős kutyáját, Chubsy-t és Bolyhos-t, viszont nem tudott kutya nélkül élni, mert magányosnak érezte magát. Ezért elkezdett menhelyeket nézegetni online, majd rövid időn belül rátalált Bernard-ra.Bernard egy texasi menhelyen volt, amely körülbelül 2.500 kilométerre van floridai otthonától, de ez sem tántorította el a nőt, már el is kezdte tervezni az utazást, és folyton csak a kutya járt az eszében.


Kathy mai napig nem tudja, hogy miért, de amikor Bernard kutya képeit nézegette, olyan volt, mintha néhai kutyáját látta volna benne.Olyan, mintha Chubsy-t láttam volna a szemeiben. Úgy éreztem, hogy Chubsy azt mondta, hogy ezt meg kell tennem.

- Kathy


Egy hetes gondolkodás után végül felhívta a menhelyet.


A menhely először ódzkodott attól, hogy ennyire messzire engedje egyik kedvenc védencét. A gondozók nagyon megszerették a kutyát, és úgy gondolták, hogy Berninek még szüksége van a segítségre.


A kutya még kölyök volt mikor leadták, épp karácsonykor.


Miután a menhely üzemeltetője hosszasan beszélt Kathy-vel az állatok iránti szeretetéről és a kutyái iránti elkötelezettségéről, tudta, hogy Kathy tökéletesen meg fog felelni.Nem sokkal a telefonhívás után Kathy 4 napos kalandra indult, hogy haza hozza Bernardot.


Miután végül megérkezett a menhelyre, és megismerte jövőbeli kutyáját, azt mondta, hogy minden egyes kilométerért megérte.

bottom of page