top of page

Fél Budapest Garast keresi aki a Rex állatotthonból szökött meg pár napja

Homályos infók vannak csupán arról, hogy pontosan mikor is szökött meg az a kutya a Rex állatotthon területéről akit több hónapos munkával fogtak be állatvédők Kőbányán.Január 25.-én írta ki Facebook oldalára a Rex állatotthon, hogy elveszett Garas az egyik pórázos sétáltatás alkalmával, úgy, hogy a pórázként használt lánc elszakadt.


Pórázt és séta fogalmát nem ismerik. Az egyik ilyen próbálkozás során Garas láncos póráza elszakadt és azonnal futásnak eredt. Egy darabig még az Állatsziget területén maradt, de aztán megtalálta a kijutás lehetőségét. Kocsival hiába próbáltunk a nyomára bukkanni a környéken, nem sikerült.

Írta az alapítvány január 25.-én.


Viszont egy zuglói állatvédők nevű csoportban ugyanezen a napon már azt írták, hogy pár napja szökött meg.Sajnos nem elhanyagolható tényező ilyenkor, hogy mikor is szökött meg az állat, lehet, hogy 2 napja, de az is lehet, hogy már több, mint egy hete járja a várost étlen-szomjan.A túlélési esélye minden egyes eltelt órával csökken, hiszen az utóbbi napokban szinte csak az autópálya környékén látták.


Van esély egy esetleges balesetre is, ha kifut az autopálya sztrádájára.Létrejött egy Facebook csoport KERESSÜK GARAST névvel, amihez csatlakozhatsz te is, ha segíteni szeretnél.


A csoportot azok az állatvédők hozták létre akik annó befogták a kutyát.


Legutolsó posztjukban azt írják, hogy:


Holnap, január 28-án 14 órakor kezdenénk meg az M0 egy szakaszának az átfésülését, természetesen a vadhálón kívüli részen. Az autópályán egy állatvédő autó fog járőrözni. Ha valaki jönne segíteni, legyen szíves lépjen be a Keressük Garast! facebook csoportba, hogy a részleteket megbeszélhessük.

Ha tudsz segíteni, lépj be a csoportba ITT, ha nem akkor egy megosztással már is segítettél.Fotó: Facebook/Rex állatotthon

コメント


bottom of page