top of page

Véletlenül kimosta egy nő macskáját a rokona, az alig 2 éves cica kínhalált halt

Búcsúzunk egy alig 2 éves, gazdis cicánktól. Az eset miatt név nélkül kell tennünk. A cica befeküdt a mosógépbe a puha, gazdi szagú ruhák közé, a gazdi rokona pedig egyszerűen nem vette észre, az ajtót becsukta, és elindította... Szörnyű és kegyetlen halál. Hosszú, lassú, kétségbeesett fulladás. Vajon mit élhetett át?! Mennyire fájhatott neki... Hány fokon... Megtörtént.

Bármit teszünk, ha keresztre is feszítünk bárkit, ezt a kis életet már soha nem tudjuk visszahozni. A gazdit ismerjük, végtelen lelkiismeretes, felelős gazda. Mégis megtörtént a baj. Nem elég nekünk figyelni, oda kell figyelni a gyerekekre, a vendégekre, családtagokra stb. is! Nem biztos, hogy a legalapvetőbb dolgokkal tisztában vannak, és nem ismerik a háziállataink szokásait sem!

Sajnos sokan személyes sértésnek veszik örökbefogadás előtt a kérdéseinket, segítő javaslatainkat. Nem ok nélkül tesszük! Nem győzzük elégszer elmondani, hogy ha mosógépet, mosogatógépet, szárítógépet, sütőt stb. indítunk, ellenőrizzük a létszámot!! A sütő mögött az alsó tálcába is sokszor be tudnak bújni hátulról!

Vagy aki macskaháló nélkül engedné ki a cicáját a teraszra, ne gondolja, hogy megtanulja, és nem zuhan ki! Nem, nem tanulja meg! Nem lehet egy cica életen át, az év 365 napján készenlétben figyelni! Megcsúszhat, megijesztheti a szomszéd, egy riasztó hang, egy bogár vagy madár után ugorhat. Bukó ablakon is beszorulhatnak, és nagyon rövid idő alatt megfulladhatnak, lebénulhatnak, halált okozhat. Nincs 9 életük. Egyetlen egy van, ami törékeny.


Facebook/Macskamentés - Ultimátum Alapítvány


Nyugodj békében drága kincs!


Kép: illusztráció

bottom of page