top of page

Kis Szabó László kutyaoktató így tanítja a kutyákat engedelmességre

Kis Szabó László ezüstkoszorús kutyakiképző, de kitől és miért kapta a kitüntetést?Durva videók, állatkínzás, nemzetközi felháborodás de Magyarországon semmit nem hallani a híres vagy inkább hírhedt kutyaoktatóról.


Facebook profilját törölte.
Elég sajátos módszerei vannak Szabónak: ha nem engedelmeskedik a kutya, torkánál ragadja. Ha nem követ lábnál, felemeli és rugdossa. Ha mindent jól csinál pofon csapja, de akkor hogy lett ennyire elismert a szakmájában?
Szakmai kérdésekbe nem szeretnék belebonyolódni mivel nem tanultam róla és még csak szakmabeli sem vagyok.

Viszont van itt egy kutyakiképző aki agresszív stílusával "tanít" kutyákat.


Az agresszió semmire sem megoldás!

Egy kutyát agresszióval sosem fogsz megtanítani semmire.Gondolj csak bele, ha az egyik ismerősöd most jutott az életének abba a szakaszába, hogy be tud vállalni egy kutyát, akit jobb esetben menhelyről fogad örökbe, majd ezt a kiképzőt találja meg.


Szerinted hány hét után kerül vissza a kutya a menhelyre? Szerintem maximum 2.

Ha azt a fajta tudást adja át az ismerősödnek, hogy akkor fog lábnál követni a kutya, ha belerúgsz, vagy akkor fog engedelmeskedni, ha torkán ragadod, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy ezeket a tanításokat betartva a kutyát úgy elrontják, hogy soha az életben nem fog bízni az emberben.


Ez a cél? Elrontani a kutyát? Ezekkel a módszerekkel csak ezt lehet elérni, semmi mást.


Amit ez a képzési módszer ad a kutyának az semmi más csak a félelem.

Félelemmel nem lehet tanítani. Egy kutyát jutalmazással lehet legjobban ösztönözni arra, hogy feladatokat teljesítsen. Ez a képzési módszer kizárólag egy dologra jó.

Arra, hogy a "tréner", jelen esetben László kiélje felsőbbrendűségi vágyát, mindezt egy nyilvánvalóan védtelen állaton.Nemzetközi felháborodás.


Kényszerképzés a K9 Security Irelandnél címmel írt cikket egy olasz újságíró.


A K9 Security Ireland Facebook profilján az edzőtáborukban lejátszott videó közzététele után több, mint 500 ember próbálta ezt a fajta képzési módszert jelenteni a hatóságok felé.

Az oldalon található cikk még foglalkozik azzal is, hogy milyen büntetést kaphat az a személy aki ehhez hasonló módon bánik az állattal.


3–18 hónapos börtönbüntetést vagy 5000 – 30 000 euró pénzbírságot kaphat.

A Facebook oldal mely közzétette a videót nagyon sok érdekességet osztott még meg.


Amit ez az ember művel, nettó ÁLLATKÍNZÁS.

Ha te is így gondolod, oszd meg.Comments


bottom of page