top of page

Az 51 fokos autóban hagyta a kutyát, amíg dolgozni ment

A rendőrség honlapján jelent meg a hír, hogy szombaton 9 óra körül érkezett bejelentés az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálattól, hogy Budapest IV. kerületében, egy parkolóban hagyott autóban van egy kutya.A járőrök a helyszínen azt látták, hogy az ebet egy kisteherautó rakterében egy kötéllel kikötötték, amire az állat fel is csavarodott.


A kutyának az autóba nem raktak vizet, a tápot pedig nem érte el. Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét, ami 51 fok volt, ezért a rendőrök azonnal kivették a kutyát, megitatták, és az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat chipjét.Annak adatai szerint a kutya gazdája nem egyezett a teherautó tulajdonosával.

Az autó tulajdonosa a kiértesítését követően a helyszínre érkezett és elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, így a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.


A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőr-kapitányságra, ahol állatkínzás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezik. A kutyát az állatmentő liga menhelyre vitte.


444.hu


Ha ilyet látsz, azonnal hívd a 112-t!

Életet menthetsz!
bottom of page