top of page

Petíciót indított a M.Á.S - Milliós nagyságrendű pénzbüntetést az állatkínzóknak!

A Magyar Állatvédők Szövetsége (MÁS) petícióval szeretné elérni, hogy az állatkínzók ne ússzák meg tettüket egy felfüggesztett börtönbüntetéssel.


Mint írják,

A bíróságoknak lehetőségük van kiszabni pénzbüntetést. 30 naptól 540 napig terjedően és 1000 forintos napi összegtől 500 000 forintig. Amennyiben úgy ítélkeznének, hogy a kiszabott büntetés a milliós nagyságrendet is elérné, úgy az elkövetőknek hosszú távon is hatással lenne az életére (míg egy felfüggesztett börtönbüntetést gyakorlatilag úgy élnek meg, hogy megúszták).


Amennyiben a büntetési tétel például 200 napban és napi 10 000 forintban kerülne megállapításra, úgy a 2 millió forintos bírság már akkora értéket képvisel, hogy igazán nyomást gyakorol az elkövetőre, befolyásolja mindennapi életét. Amennyiben az elkövető nem tudja befizetni az összeget, úgy egynapi tétel helyébe egynapi szabadságvesztés lép, így az eredménye a fogházban letöltendő szabadságvesztés lenne, aminek lehetősége még inkább visszatartó erővel bír.
Amennyiben a pénzbüntetés végrehajtása sikertelen, behajthatatlan, úgy végrehajtandó szabadságvesztésre kell a büntetést átváltoztatni, amelynek végrehajtása életkor szerint különböző, tehát a fiatalkorúakra is érvényesíteni lehet.

Ha egyetértesz a petícióval arra kérünk írd alá ITT!

bottom of page