top of page

Ezüstkoszorús kutyakiképző: "a lehető legjobbat akartam akkor is és most is a kutyáknak"

Megszólalt Kis Szabó László, bár ne tette volna.

Sziasztok.. Igen én vagyok a videón amit vállalok de nagyon bánt, hogy utolért a múltamnak egy olyan árnya, amit legszívesebben kitörölnék. Tudom, hogy ez nem mentség, nagyon csúnya a videó, visszanézve, kívülről még rosszabbul néz ki de a rövid határidő és a kutya élete fontosabb volt abban a feszített időben, ha több időm lett volna nyilván nem így oldottam volna meg ezt a feladatot.. Kutya rövid és lényegre törő előélete: saját gazdáját is több ízben megharapta ezért került be.. Míg nagy nehezen sikerült a kennelből kivennem képzésre többször sikeresés sikertelen harapást mért rám,innentől kezdve 2 nap voltátadásig a gazdának ha nem tudtam volna teljesíteni nagyon nagy valószínűséggel elaltatták volna. Bár nem humánus eszközzel de sikerült elérnem, hogy a kutya morgás,támadás nélkül kivehető lett a kennelből és fegyelmezhető.

Kezdi kommentjét, Kis Szabó László.


Aki látta a videót, az láthatta, hogy a kutya menekülni szeretne a kiképző kezei közül.


Én azt állítom, hogy Kis Szabó László hazudik!


Ez a kutya szinte biztos, hogy nem egy agresszív állat volt aki többször is megharapta a gazdáját.


Az a kutya amelyik agresszív, az nem így viszonyul az őt bántalmazó emberre.

2 avagy kettő nap alatt SENKI nem tud egy agresszív kutyából ennyire alázatos, félelmekkel teli kutyát faragni. SENKI!


Ez csak a körítés, ha tényleg így van, akkor szeretném tudni a gazda elérhetőségét, telefonszámát, és szeretnék papírokat látni arról, hogy a kutyája megharapta.

Ugyanis egy altatásra ítélt kutyáról vannak dokumentumok!


Hatósági dokumentumokkal kell igazolnia, hogy állítási a valóságot fedik, nem pedig egy kitalált történet arra a célra, hogy mentse ami menthető.


Fotó: Facebook/Upa-team


Na de van tovább:


Gazda orult es Igy naza Vitte. Leírhatatlan, hogy mennyire borzalamasak voltak az ottani munkakörülmények, nagy volt a nyomás és sorolhatnám. Én próbáltam tenni ellene, de nem jártam sikerrel. Ezért azt a munkahelyet ott hagytam,mert nem tudtam azonosulni az ottani elvekkel és kritikán aluli munkakörülményekkel. Több mint 3 évtizede kutyázok,anno azt tanultam a régi nagyoktól, hogyha egy kutya agresszíven lép fel,harap, morog, azt meg kell torolni. Mára rendszeresen tovább képzem magam ahogy mindig is tettem,most nem is olyan rég kapcsolatba léptem etológusokkal is, hogy a tudomány legfrissebb eredményeit a gyakorlati kiképzésbe integrálva modernebb,humánusabb, etikusabb módon tudjam kezelni a hasonló helyzeteket,hiszen a lehető legjobbat akartam akkor is és most is a kutyáknak.Köszönöm hogy meghallgattak Tisztelettel Kis Szabó László

Tehát, itt bevallja (tudtán kívül), hogy nem ez volt az egyetlen eset amikor agresszívan lépett fel kutyákkal. Egy tréner, aki 30 éve oktatja a gazdákat és tanítja a kutyákat annak tisztában kell lennie azzal, hogy csak hideg fejjel, nyugodt körülmények között kezdünk el kutyával foglalkozni. Ha nagy rajta a nyomás, vegyen ki szabadnapot vagy számoljon hangyát.

De ha nem nyugodt, akkor ne foglalkozzon kutyával, mivel a kutya érzi és átveszi a rezgéseket. A feladatokban nem fogja jól teljesíteni.


Nem hiszem, hogy egy kiképző feladata az, hogy megtoroljon egy kutyát.

A kutyával dolgozni kell, jutalmazni, nem pedig megverni, ha nem tud vagy nem akar egy feladatot teljesíteni.


Nagyon remélem, hogy soha többet nem fog ez az ember kutyát tanítani, akkor sem ha megváltozott. Amit tett, azt megtette, kutyákat alázott, vert, fenyített. Nincs mit szépíteni.


Kiderült, vállalja a következményeit. Itt az ideje lezárni ezt a 30 évet.Magyarországon elterjedt ez a fajta tanítási módszer?


Nagyon szeretném hinni, hogy nem.

Viszont a cikk megjelenése óta nem egy levelet kaptam olyan gazdiktól, akik azt taglalták, hogy náluk is jelen van ez a fajta fenyítés.


Nem mernek szólni, mert X éve kutyákkal dolgozó trénerekről van szó, nem akar bajt magának, inkább elviseli azt az egy hónapot.


Ne tedd!

Tudjuk, hogy Magyarországon sok-sok ilyen és ehhez hasonló tréner van.

Ezek abból élnek, hogy a kutyákon élik ki kisebbségi komplexusukat.

Azokon akik nem ütnek vissza, akik az ember legjobb barátjai.


Ne hagyjuk! Ne, hagyhatjuk!


Kérlek oszd meg ezt a cikket, jusson el mindenkihez, hogy fel merje vállalni azt, hogy ő ezzel nem ért egyet!

És merjen szólni akár állatvédőknek, akár a hatóságnak, akár nekünk.

Segíts nekünk, segíts a kutyáknak, hogy ne kelljen ilyen borzalmakat átélniük!


Agresszió csak agressziót szül!


Comments


bottom of page