top of page

Súlyosan megverték a vadászt, aki meglőtt egy berni pásztorkutyát a bacsfai töltésnél

Meglőttek egy berni pásztorkutyát, Artost a Bacsfa melletti töltésen


Martina Kredatusová kerületi rendőrszóvivő közlése szerint a pásztorkutyát lábon lőtték, amikor a gazdái elengedték a szabadban, de a jószág nem pusztult el. A kutya tulajdonosai az ügyben büntetőfeljelentést tettek.

A TV JOJ információi szerint miután a vadász meglőtte a kutyát, valaki orrba és arcon ütötte őt a nyugdíjas férfi fegyverével.


A nagyszarvai Sólyom Vadászszervezet elnöke, Majerik Jozef a televíziónak elmondta, miután megverték a vadászszervezet egyik tagját, otthagyták őt bármiféle segítségnyújtás nélkül.

A történtekről Artos gazdái csak utólag szereztek tudomást, ők ugyanis a lövés után azonnal állatorvoshoz vitték a kutyát.

Ő ott ült, én még mondtam is neki, hogy várja meg a rendőröket. Mi az autóba tettük a kutyát és siettünk Somorjára, csak annyit láttam, hogy egy fiatal család jött utánunk gyerekekkel

– mondta a kutya tulajdonosa.


Majerik elmondta, a vadász épp őzre várt a vadászterületen, amikor a térségbe futott a kutya.

Nem volt különösebben megjelölve, ráadásul egy kisállat után futott, ebben az esetben a vadásznak jogában áll lőni, ez a vadőrség. A részünkről nem történt törvénysértés

– nyilatkozta a vadászszervezet elnöke.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, a somorjai rendőrség továbbra is vizsgálja a körülményeket, emellett pedig büntetőfeljelentést tettek testi sértés gyanúja miatt is. A rendőrség mindkét esettel foglalkozik. (noviny.sk)


bottom of page