top of page

Mészáros Gabriella felszólította a M.Á.K elnökét, hogy mondjon le de van egy kis bibi

Mászáros Gabriella a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének az elnöke felszólította dr. Gönczi Gábort a Magyar Állatorvosi Kamara elnökét, hogy mondjon le.


A Mészáros szerint Gönczi nem végzi el a rá váró munkát és segítség helyett folyamatos ellenszélben kell dolgozni a magyar állatvédőknek.


Facebook posztjában felhoz egy tavalyi esetet is, amikor is az orvosi ellátás után meghalt egy kutya.


A kutya neve Bogár volt, aki máig tisztázatlan körülmények között halt meg.

Az esetről mi is beszámoltunk, ugyanis Wegera György hetekig nem hozta nyilvánosságra Bogár boncolási jegyzőkönyvét. Aztán mikor eljött a nagy nap, egy A4-es papírt lobogtatva mesélte el, hogy mi áll benne. Nem tudhatjuk pontosan, hogy a papíron mi szerepelt és, hogy az valóban az volt-e amit mondott.


Mészáros az állatorvosokhoz is szólt pár szót.


A posztban úgy fogalmaz, hogy:


Állatorvosok egy csoportja aljas bosszút forralva szövetkeztek, hogy ennek az állatvédőnek a kutyáit nem látják el. Tudomásunk szerint egymásközt olyan rémséges álhíreket terjesztettek, hogy az állatvédő nem fizet, indokolatlanul lejáratja őket stb.

A bejegyzésben nem nevezi meg az állatvédőt, pedig egykori alapítványának a jelenlegi elnökéről van szó, Wegera Györgyről.


Az írásból arra lehet következtetni, föleg az első mondat után,

Megkérjük az állatorvosi kamara elnökét, hogy mondjon le!

hogy a szervezet nevében írja a bejegyzést, erre viszont nem találtunk megerősítést.

Végiglapoztuk a szervezet alszervezeteit, de egyiküknél sem találtunk ilyen írást, kivéve a Kutyasegély Alapítvány elnökétől, Wegera Györgytől.


Olyan szervezeteket viszont találtunk melyek teljes mértékben elhatárolódnak a követelésektől.


A Magyar Állatvédők Országos Szervezete a napokban olyan közleményt hozott nyilvánosságra, melynek tartalmától, stílusától, a követeléstől, valamint az említett szervezettől egyesületünk teljes mértékben elhatárolódik mind emberileg, mind szakmailag! A poszt NEM az ország állatvédő szervezeteinek véleményét tükrözi, ahogy a miénket sem!

A Bottyán Equus KHA teljes mértékben elhatárolódik egy, a napokban a MÁOSZ által megjelent közleménytől, melyben a a Magyar Állatorvosi Kamarát és annak elnökét a hitleri Németországhoz és Goebbelshez hasonlítja és a közlemény azt a látszatot kelti, hogy a MÁOK elnökét a magyar állatvédő civil társadalom nevében szólítja fel lemondásra.

A Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány nem MÁOSZ tag, ennek ellenére fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk az állatorvosok mellett és felszólaljunk a közlemény tartalma és stílusa ellen. A MÁOSZ közleményét elfogadhatatlannak tartjuk és kérjük, előzetes egyeztetés nélkül ne használják szervezetünk nevét.

Az Agár Fajtamentés elhatárolódik a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének (MÁOSZ) közleményétől, melyben lemondásra szólítja fel a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) elnökét, Dr. Gönczi Gábort.

Természetesen az Élj Már Dog Rehab Alapítvány is (ahogy rengeteg állatvédő szervezet) elhatárolódik a MÁOSZ-tól és az általuk írt közleménytől, kéréstől és minden ilyen uszítástól és gyűlöletkeltéstől is.

Tájékoztatás. Szakmailag és emberileg is elhatárolódunk a MÁOSZ által napokban kitett poszttól. Mi ezt egyenesen gyűlöletkeltésnek hívjuk, és ebben nem kívánunk részt venni.

Elhatárolódunk emberileg és szakmailag is! Ez a magát ernyőszervezetnek nevező társaság szégyen úgy ahogy van!

Egy olyan szerveződés uszító, gyűlöletkeltő posztjával, mely magát országosnak hirdeti, de a Magyarországon működő szervezetek 10%-át sem foglalja magában, semmilyen szinten nem tudunk azonosulni, és elutasítjuk az ilyenfajta kommunikációt.

A Speciális Állatmentő Egység Alapítvány teljes mértékben elhatárolódik minden olyan kinyilatkoztatástól, mely alapvetően próbálja aláásni az évek alatt kiépített állatorvos-állatmentő közötti bizalmon alapuló, már-már baráti kapcsolatot.


A lista végtelen, szinte az összes hazai állatvédő szervezet elhatárolódik Mészáros Gabriella által írt a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének nevében közzétett írásától.


Megragadjuk az alkalmat, bár szavunk kicsi, de felszólítjuk Mészáros Gabriellát, hogy távozzon az állatvédelem életéből, ugyanis többet árt írásaival, mint amennyit segít.


A folyamatos uszítás nem vezet sehova, az meg pláne, hogy azokat az állatvédőket támadja akik éjjel-nappal mentik a bajba jutott állatokat.


Az meg már csak hab a tortán, hogy az állatorvosok ellen hergeli a magyar embereket kézen fogva Wegera Györggyel.


Ez elfogadhatatlan.


Ha valami szúrja a szemét, vagy valakit le akar mondatni, akkor tegye saját profilján saját nevében, ne pedig az általa folyamatosan megszégyenített állatvédők nevében.

bottom of page