top of page

Nem érzi magát bűnösnek a kutyáját autója után vonszoló állatkínzó asszony

Hatalmas felháborodást váltott ki az eset, amikor tavaly augusztusban H.-né Magdolna a kocsija után kötve kínozta elkóborolt kutyáját. Közel 3 kilométeren át vonszolta a szerencsétlen állatot, majd elásta a tanyája udvarán.


Az ország egy emberként várja, hogy végre elítéljék és letöltendő börtönbüntetést kapjon.


Ma, 2020.03.10.-én volt a várva várt első tárgyalása az állatkínzónak a Csongrádi Járásbíróságon.

Fotó: cs3.hu


Az asszony az arcát folyamatosan eltakarta, bár valószínű nem a megbánás miatt. A mai előkészítő ülésen azt vallotta, hogy nem érzi magát bűnösnek.


Az ügyész beismerő vallomás esetén 6 hónap letöltendő börtönbüntetést és 2 év közügyektől való eltiltást indítványozott. A vádlott ezt nem fogadta el, így további tárgyalásokra kerül sor.

Fotó: Végh István


Remélhetőleg a tárgyalások végén a letöltendő börtönbüntetés közben gondolkozhat tettei súlyáról a vádlott, azonban ez még odébb van, hiszen további tárgyalások és tanúkihallgatások lesznek a közeljövőben.


Fotó: cs3.hu


A bíróság az újabb tárgyalást 2020.április 21.-re tűzte ki.


Ha a bíróság az ügyész által megítélt börtönbüntetést ítéli meg, abban az esetben mindössze 3 hónapot kellene ténylegese börtönben ülnie az állatkínzó asszonynak. Ez nem túl sok, de legalább nem felfüggesztett lenne.


Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Fotó: Végh István


Közben azon merengünk, ha nem érzi magát bűnösnek, akkor szerinte ez normális, amit elkövetett? Vajon hány ilyen ember él még az országban, aki szerint nem bűn állatot kínozni? Hogyan lehet ezen változtatni és mikor lesz érezhető változás?

bottom of page