top of page

Nincs sem állatkínzás, sem tettes, sem tájékoztatás - csak halott és szenvedő állatok

Érdekes bejegyzést osztott meg nemrég a Speciális Állatmentő Egység Alapítvány.


Egy 2022 januári esetet elevenítettek fel, ami már több, mint egy éve történt, mégis most van aktualitása.




Neszűrben - mely környék ismert az állatvédők körében a rengeteg megkínzott és kóbor állatról - 2022 januárjában az állatvédők 2 éhező és egy már nem élő kutyát találtak egy portán.


Az udvaron 2 éhező, életveszélyes állapotban lévő kutya szenvedett, a bezárt pajtában pedig egy szerencsétlen kutyus már éhen és szomjan halt.

- írja az alapítvány friss bejegyzésében.



Így volt bezárva az éhen halt kutyus. Esélye sem volt szegénynek.


A helyi állatvédők rendőrt hívtak, a rendőrök hatósági állatorvost. A hatósági állatorvos megállapította, hogy nem történt állatkínzás, majd a hatóság szépen levonult a helyszínről.


Az alapítvány utána ment az ügynek és a megfelelő bizonyítékok felkutatása után feljelentést tettek.


Fogtuk hát magunkat és feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen állatkínzás búncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt, a hatósági állatorvos ellen pedig bűnpártolás miatt.

Nem kellett sokáig várni, "csak" egy évet. A rendőrség az alapítványt megkerülve az egyik tanúnak küldte ki a nyomozást megszűntető határozatot, amiben a hatósági állatorvosról szó sem esik, a nyomozást pedig megszűntették.


Magyarul nem történt sem állatkínzás, sem bűnpártolás, egyszerűen csak 2 kutya magától szenvedett, 1 pedig bezárva a pajtába magától halt éhen és szomjan.


Itt tartunk ma. Szuper állatvédelmi törvényünk van, csak éppen semminek nincsen következménye ebben az országban.


A Speciális Állatmentő Egység nem adja fel, most az Országos Rendőr-Főkapitánysághoz fordult, remélve, hogy mégiscsak működik hazánkban az igazságszolgáltatás.



bottom of page