top of page

Nyugdíjba vonult Feco, a kilencéves magyar vizsla: hatalmas ünnepségen búcsúztatták

Egy amerikai parti őrség katonai munkakutyáját tisztelték meg egy nyugdíjba vonulási ünnepségen, amelyet a San Francisco-i Tengerészeti Biztonsági és Biztonsági Csapat (MSST) tagjai tartottak az Alameda bázison. A ceremónián Feco nyolc év kiváló szolgálat után nyugdíjba vonult a parti őrségtől.

Feco, egy kilencéves magyar vizsla 2014-ben csatlakozott az MSST San Francisco Canine Explosive Detection Team (CEDT) csapatához. Az oktatója, Cory Sumner tiszthelyettes 2014 óta foglalkozik vele. Együtt több mint 1500 eseményen vettek részt és jelentettek biztonságot.

Sumner elmondta, hogy Feco karrierjének csúcspontja az volt, amikor több százezer embere életet védte meg olyan eseményeken, mint például több NFL Super Bowl, baseball meccsek, golfversenyek és államfők biztonsági ellenőrzése. Beleértve az elnöki és az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának tagjait is.


Fecónak átadták az Animals in War and Peace Distinguished Service Medalt az év elején egy Washington DC-ben megrendezett ünnepségen, ahol a Kongresszus tagjai hat állathőst ismertek el és tüntettek ki a háborúban és a békében elért eredményeikért a második alkalommal megrendezett "Állatok a háborúban és a békében érem" ünnepségén.


Forrás: blikk.hu

bottom of page