top of page

Örökbe fogadták az „unikornis kutyát”

Az állatorvosok nem tartottak attól, hogy az internet legnépszerűbb unikornis kutyájának ne találnának gazdát, mert jelentkező az akadt bőven. Az orvosok viszont aggódtak a kiskutya 'szarva' miatt, nem tudták, hogy az extra farok jelent-e bármilyen veszélyt az állat egészségére, ezért alapos kivizsgálás vette kezdetét, hogy megtudják, egyáltalán örökbe fogadható-e a kutyus.

A Missouri szervezet alapos kivizsgálást végzett a kutyuson, és az orvosok megállapították, hogy az aprócska homlokfarkinca nem jelent veszélyt az imádni való állatra, pusztán esztétikai különbséggel pecsételte meg az életét.A kedvező hírek hallatán még többen jelentkeztek az állat befogadására, több száz kérelem érkezett az állatmenhely felé. A sok ajánlat miatt az emberek elkezdtek licitálni egymásra, egyre nagyobb összegért szerették volna elvinni a különleges kutyát.Az ijesztően növekvő árak és az emberek indulatai miatt a menhely elkezdte félteni a beagle keverék biztonságát, ezért a veszélyeket elkerülve a dolgozók inkább úgy döntöttek, hogy megtartják, mert a központban garantáltan biztosítani tudják számára a boldog életet.


Narwhal, a varázslatos szőrös egyszarvú a Mac' s Misson kutyamentő központ igazgatójánál, Rochelle Steffennél találta meg az örök otthonát, és segíteni fogja a menhely munkáját a bántalmazott, sérült vagy születési rendellenességgel küzdő kutyák gondozásában.„Kezdetben nem szándékoztam megtartani Narwhalt” – mesélte Rochelle .


„De a különleges kutyus pontosan olyan, amire szükségünk volt. Ezt a döntést nem egyedül hoztam, az egész mentőcsapat beleszeretett” – folytatta az igazgató.Az „unikornis kutya” rajongói nem bánják a központ döntését, sőt több mint 17 ezer üzenetet írtak azzal kapcsolatban, hogy tartsák meg, így mindenki nyomon tudja követni a különleges állat fejlődését.


Blikk.hu

bottom of page