top of page

Összefirkáltak egy jegesmedvét. ezzel halálra is ítélték.

Az orosz oldalakon terjed egy videó, amelyen egy összefestékezett jegesmedve látható. A szakértők úgy tartják, a "vicc" az állat életébe kerülhet.Festékszóróval fújhattak le egy orosz jegesmedvét a Csukcs Autonóm Körzetben, egy neten terjedő videón ugyanis a medve a bundáján feketén virító T-34 felirattal látható – számolt be a BBC.A T-34 a II. világháború legendás szovjet harckocsija, amelyet 1941 és 1945 között vetettek be, de nem tudni, miért ezt a feliratot fújták az állat bundájára.


Az összefirkált medvéről készült videó Csukotka régió őslakosai között kezdett el terjedni a WhatsAppon. Az elkövetőket még nem sikerült elfogni, egyelőre még az sem világos, hogyan jelölhették meg az állatot. Elképzelhető, hogy a jegesmedvék terrorját megelégelő helyiek bosszújáról van szó, és vélhetően az állatot befogták, feltételezhetően elaltatták, majd a lefújása után engedték szabadon.


Így azonban a medvét szinte halálra ítélték, hiszen a feltűnő felirattal az oldalán nehezen boldogul majd a vadonban: a BBC-nek nyilatkozó szakértők azt mondják, így nem tud elrejtőzni, és a vadászatot is megnehezíti számára.


Via hvg.hu


Opmerkingen


bottom of page