top of page

Magyar állatvédők egy csoportja Kínát okolja a koronavírus miatt és a halálukat kívánják

Közös nyilatkozatban szólalt fel a Facebookon A Szurkolók az Állatokért, a Macskaárvaház Alapítvány, a Magyar Szőrmeellenes Liga (időközben törölték a posztot) és a Vegán Állatvédelem Egyesület (nincs az oldalukon a közös poszt): egyhangúan szólalnak fel az állatkínzók ellen, illetve a kínai embereket hibáztatják a koronavírus-járvány megjelenése és terjedése miatt.A markánsan megfogalmazott közleményben azt írják, reményeik szerint az új vírus esélyt jelenthet arra, hogy felszámolják az állalkínzást Kínában. Nem csak Vuhanban, de szinte az összes ázsiai nagyváros piacain élve megnyúzott, élve megfőzött, vagy akár élve megevett majmok, koalák, kutyák, macskák, marhák, tyúkok, disznók és számos más gerinces, emlős állat szenved kegyetlen halált.Tegnap este (január 27) a Szörmeellenes Liga Facebook oldalán még látható volt a poszt, de törölték, valószínűleg ők ettől elhatárolódnak, de akkor miért tették ki a közös felhívást?


Szurkolók az állatkínzás ellen csoport facebook oldala alatt pedig halom számra lehet találni rasszista kommenteket, amin azért nem nagyon kell csodálkozni.


A fent említett állatvédők szoros barátságot, de ha barátságot nem is, szövetséget biztosan ápolnak a rasszista Mi hazánk mozgalommal.A dolog másik érdekessége pedig az, hogy vegán címszó alatt teszik ezt a megnyilvánulást.

Kérdésként felmerül, hogy a vegánok egyetértenek ezekkel a dolgokkal?A Magyar állatvédők mennyire értenek ezzel egyet?

Várjuk reagálásukat a cikk alatt, vagy privát megkeresésben.Ha te egyetértesz a nyilatkozattal, nincs más dolgod, mint megosztani.Comentários


bottom of page