top of page

Kitálaltak a veresegyházi medveotthon egykori dolgozói: kísérleti nyulakkal etetik a medvéket

Szörnyű dolgokról számoltak be a Veresegyházi Medveotthon alkalmazottai: az intézmény vezetőjével háborúznak. A dolgozók szerint emberéletek is veszélybe kerülnek bizonyos szabályok áthágása miatt. Legutóbb egy oroszlán szökött ki, aki halálra rémítette a látogatókat.

„Medveotthon, ahol az állatok boldogan élnek!” – hirdetik a veresegyházi medveotthon honlapján, volt alkalmazottak mégis rémtörténeteket mesélnek és állítólagos szabálytalanságok tömegéről számoltak be a Ripostnak. Képekkel bizonyítják igazukat.


A KIFUTÓBAN NYÚZTÁK LE EGY MEDVE BŐRÉT

A volt gondozók szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy a látogatók nem látták, amikor a Veresegyházi Medveotthonban az udvaron megnyúznak a gondozók egy termetes medvét. Szerencse, hogy macikat néző gyerekek nem tévedtek arra.

Ilyet még életemben nem láttam!

– kezdte a Ripostnak Túri Péter, az állatkert volt gondozója.


Én úgy tudom, ez egy öreg medve volt, amit a társa ölt meg, amikor összeverekedtek. Ott helyben megnyúzták és elvitték a bundát preparálásra. A testét valahová elvitték, de nem derült ki, hová… NINCS VÉGZETTSÉGE A DOLGOZÓKNAK

Azt gondolná a látogatók többsége, hogy a hatalmas medvéket, farkasokat, és oroszlánokat szakképzett gondozók látják el, így nekünk nem is kell aggódnunk azon, hogy bármi baj is történhet.


A volt gondozók szerint ez tévedés: Ha valaki be akart kerülni a medveotthonba dolgozni, bőven elég volt, ha ismertek valakit a fontos emberek közül...

– mondta tovább Péter.


Sokáig dolgoztam az állatkertben, volt időszak, hogy csak egyetlenegy embernek volt papírja arról, hogy ő gondozó. A többiek be se tehették volna a lábukat a vadállatokhoz.


OROSZLÁNTÁMADÁS IS LEHETETT

Az egyik alkalmazottnak volt a névnapja, amit a főnökkel együtt megünnepeltünk. Csak úgy folyt az alkohol, sokan ittak, pedig utána még vezetniük is kellett

– folytatta Péter.


Ezután visszamentünk dolgozni, és néhány perc múlva rohantak hozzám, hogy nagy baj van, mert az egyik kollégánk részegen benyúlt egy felnőtt oroszlánhoz, és az megmarta a karját. A srác meg akarta simogatni az oroszlánt, de az valószínűleg megérezte a tömény alkoholszagot, és megtámadta.


Mire felmentem, ömlött a vér a kezéből. Senki sem hívott mentőt, elvitték valami ismerős orvoshoz. Ezért nem lett belőle ügy, mert „fű alatt” megoldották az egészet.

MEGÖLIK A SZÖKÖTT ÁLLATOKAT?

Úgy tudni, több olyan elhullott állat is volt a Veresegyházi Medveotthonban, amit a vadállatokkal etettek meg, de vannak olyanok is, amik egyik napról a másikra nyomtalanul eltűntek.

A legnagyobb szívfájdalmam, amit az ormányos medvékkel tettek

– meséli idegesen Péter.


Volt 9 ormányos, amikor ott dolgoztam. Sokszor kiszöktek, ezért villanypásztort szereltek fel a kifutójukban. Nagyon szerettem őket, de amikor nemrég ott jártam, akkor már csak 5 darab volt. Rákérdeztem, hogy mégis hová tűntek. Ekkor mondták el, hogy „néhány újra kiszökött, amiket el kellett intéznünk!”

KÍSÉRLETI NYULAKKAL ETETHETIK A MEDVÉKET

Egy helyi pékségből szokták hozni zsákokban azokat a penészes péksüteményeket, amiket nem tudtak eladni

– vette át a szót Vágó Richárd gondozó.


Rengetegszer fordult elő, hogy ezeket ki kellett adnunk az állatoknak. A nyulakat pedig egy ismerős hozza, és úgy tudom, egy kísérleti telepről származnak. Szerintem csak idő kérdése, hogy valamelyik állat megbetegedjen ezektől. KOSZBAN ÉS ÜRÜLÉKBEN ÚSZNAK AZ ÁLLATOK

Áldatlan állapotok vannak az állatok kifutóiban. Koszban és ürülékben mászkálnak és fekszenek

– mondja Kolonits Attila, az érdi Noel tanya tulajdonosa.


Az oroszlánokat én neveltem fel, tőlem kerültek át az állatkertbe. Sokszor meglátogattam őket, és körbenéztem a többi állatnál is. Az állatok előtt sokszor rekkenő hőségben sincs víz és rendes élelmet sem kapnak.

AZ IGAZGATÓ TAGADJA A VÁDAKAT

A Ripost felkereste az üggyel kapcsolatban a Veresegyházi Medveotthon vezetőjét, Kuli Bálintot, akit telefonon sikerült elérniük. Szerinte hazugság minden, amit a gondozók állítanak.

A medvét valóban megnyúzták, de nem a kifutóban

– kezdte Bálint.


Egy szűcsnek adtuk oda, akinek filmforgatásra kellett. Ő engedélyeztetés után elvitte. Az etetésük ügyében is hazudnak!


A pékség az enyém, onnan hozzuk nekik a péksüteményeket. Sosem kaptak penészeset vagy rohadtat. Az pedig, hogy kísérleti nyulakat kapnak az állatok, szintén hazugság, egészséges nyulakat adunk nekik.


Névnapi buli valóban volt, de csak munkaidő után! A srác meg akarta simogatni az állatot, ami nem megharapta, hanem a szemfoga felsértette a karját. Még csak össze se kellett varrni! – mondja.


Az állítólagos részeg partik kérdésénél megszakadt a vonal.


borsodonline

Comentarios


bottom of page