top of page

Betört a telepükre egy személy, aki levágta az ott élő Rozi kecse fejét és azt magával vitte

Az egész várost megrázta, ahogy kivégezték a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület kecskéjét csütörtök hajnalban. A közösségi oldalukon közölték, hogy betört a telepükre egy személy, aki levágta az ott élő Rozi kecse fejét és azt magával vitte – írja a sonline.hu.



– Szegény állat próbált menekülni, az összes körülötte lévő széna szét volt túrva, nagyon megráztak minket a történtek – mondta el Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke, akik a mentett, jámbor állatot családtagként kezeltek.


Rozi 2018 húsvétján került a Kutyatár Egyesülethez, mikor az egyesület kapott egy telefont, miszerint a Tolna megyei Iregszemcsén egy autós pihenőnél találtak kidobva egy rossz állapotú kecskét. – Nem tudott lábra állni, ami kérődző állatoknál nagyon veszélyes – emlékezett vissza Boncz Edit. Hetekig táplálták, foglalkoztak vele, mire megtette első önálló lépéseit új otthonában. Hozzátette: a történtek után önkéntesek segítségével őrizték menhelyüket és reflektorokat szereltek be, hogy jobban belássák a területüket. Továbbá bővítik a kamerarendszert és egy őrző-védő vállalattal leszerződtek, így péntek éjszakától már folyamatosan figyelnek a telepre.



– Ki kell gazdálkodnunk az őrzéssel járó nem kevés plusz költségeket, de a történtek után állataink és saját biztonságunk érdekében nem tehetjük meg, hogy nem őrizzük a nap 24 órájában a telepet – jegyezte meg Boncz Edit.

A sonline.hu megkersésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság feljelentés alapján állatkínzás vétség gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.



Ebben a pillanatban 300.000 Ft-ot tudunk felajánlani annak, aki használható információval rendelkezik arról, hogy ki tette ezt Rozival. Ezt az összeget olyan emberek ajánlották fel, akik szintén elfogadhatatlannak tartják, hogy ez megtörténhetett, és az összeg folyamatosan nő! Köszönet Nekik érte! Minden, az üggyel kapcsolatos információt várunk üzenetben, vagy telefonon, mely információt abszolút bizalmasan kezelünk. Rozi halála kegyetlen és értelmetlen halál volt. Más kiszolgáltatott élőlénnyel nem történhet ilyen! Nálunk a telepen ne

m!

A nyomravezetői díj jelenleg 400.000 forint.




bottom of page