top of page

Sebestyén Balázs nem érti, hogy miért nem esznek az emberek hattyút, a csontja elmegy a kocsonyába

Ma reggel Balázsék egy külföldi eset kapcsán a hazai sirályok és hattyúk eszmei értékeiről beszélgettek.Rövid matek után már ott tartottak, hogy egy kiló hattyú hús kb. 2.500 forintba kerül.


Balázs nem érti, hogy miért nem esznek az emberek hattyút.

Azért mert nem finom vagy azért mert még sosem kóstolták, és amúgy is egy szép állat.


Két beszélgetőtársa, Vadon János és Rákóczi Ferenc már arról beszélgettek, hogy milyen lehet az íze, van-e drágábban mért állati hús.


Végül arra jutottak, hogy nem éri meg, mert túl sok csontja van, de János szerint az jó lesz kocsonyának.


A Papagájvilág Alapítvány is felszólalt az ügyben:


A műsorvezetők azzal viccelődtek, hogy a hattyút vajon milyen típusú ételként lehet elkészíteni, de szerintük túl csontos, melós, mert éjjel kell levadászni és hogy a Bütykös hattyú Magyarországon védett, eszmei értéke 25 ezer Ft - és akkor 2500 Ft kilója? "Lehet, hogy megéri!?" Közben röhögtek.

Nem azzal van a baj, hogy próbálják reggel az ember kedvét feldobni, de kinek lehet kora reggel azzal feldobni a kedvét, ha valaki arról beszél, hogy miért nem eszünk hattyút, milyen lehet az íze és mire lehet felhasználni a csontját.


A beszélgetés egy részletét itt tudod meghallgatni:Hazánkban az állatvédelem nagyon gyerekcipőben jár, éppen ezért kellene az ilyen típusú beszélgetéseknek íratlanul is de tabunak lenniük, főleg egy ekkora hallgatótáborral rendelkező rádiónál.


Nagyon jól tudom és mindenki tudhatja, hogy a műsorvezetők imádják az állatokat, de azt nem tudom felfogni, hogy miért kell viccelődni ilyenekkel?


Ha te sem érted, oszd meg, jusson el az érintett emberekhez, hogy máskor ilyen ne fordulhasson elő.留言


bottom of page