top of page

Szelfivadászok miatt pusztult el egy fókakölyök.

A tengerpartra sodródott fókakölyök elpusztult, miután a szelfivadászok tömege miatt visszamenekült a tengerbe - írja a Daily Mail.A kis fóka a dorseti Chesil strandon kötött ki, miután sérülést szenvedett egy testén keletkezett seb elfertőződése miatt. Ott szelfizni kezdtek vele, amitől megijedt és nagy nehezen visszamenekült a tengerbe. Az egésszel az a gond, hogy ha a parton marad, a helyi szakemberek el tudták volna látni a sérülését.Az állat másodjára is "kikötött" a helyszínen, órákkal később, alkonyatkor érkezett a partra, amikor a legtöbb ember már távozott. Ekkor valaki észrevette és felhívta az állatvédő RSPCA csoport helyi képviselőit.Derek Davey, a helyi vadon élő állatok szakértője végül gondoskodott a fókáról, és ellátta, mielőtt átvitték az RSPCA központjába Somersetbe, West Hatchbe, ahol később elpusztult.

Davey később bírálta azokat a nézelődőket, akik fényképezték az állatot. Kiemelte, hogy bár valószínűleg egyébként is elpusztult volna, a szenvedését meghosszabbította a fölösleges fényképezés.


A fényképezéstől megijedt és visszahúzódott a vízbe, hogy elmeneküljön

- mondta.

Szerencsére később ismét partra érkezett, de már csak órákkal később

- tette hozzá.


Az uszonyai körül egy horgászzsinór volt, amely sebet okozott, ami súlyosan elfertőződött

- ismertette a szakember.


Az állatvédők szóvivője elmondta: az állatorvos megtisztította a sebet, de a fertőzés már a csontokban volt, ezért úgy döntöttek, hogy a fókát elaltatják.

Comments


bottom of page