Szicília kutyákkal. 1. rész - A kutyabarát komp

Akinek van kutyája, az tudja, hogy milyen nehéz nyaranta legalább egyszer olyan utat szervezni ahová tudja vinni házikedvencét is.


Gondolok itt elsősorban a külföldi nyaralásokra.


Belföldön viszonylag egyszerű. Az ember kiválaszt egy kutyabarát szállást, beül a kocsiba és pár órán belül el is kezdődhet a nyaralás.


Másként van ez külföldön. Ugye alapból messzebb van a cél, több időt vesz igénybe az utazás, nehezebb szállást találni és nehezebb olyan környéket választani ahol a kutyáink is jól érzik magukat.
Két kutyánk van, ez merőben nagyobb kihívás, mintha egy lenne.

Nem kistestű kutyák, ez sem segít a helyzeten, de nincs lehetetlen.


Voltunk már kutyákkal Görögországban, Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Bulgáriában, volt, hogy átruccantunk Szlovákiába, Olaszországba, Ausztriába, Montenegróba, de írhatnám ugyancsak Lengyelországot és Szlovéniát is.


Amióta kutyák vannak a családban, próbálunk olyan helyekre menni ahova őket is tudjuk vinni.


Most Sicíliában vagyunk, másodszorra.Először tavaly voltunk, végig kocsival jöttünk, közel 20 órát, akkor is kutyákkal.


Tara és Bella jól bírják az utazást, lassan lettek hozzászoktatva a hosszabb utakhoz.


Most Genováig jöttünk autóval, 10 óra volt, aztán komp segítségével jöttünk át a szigetre.


A kompon eltöltött idő körülbelül 20 óra volt.Nem szeretek úgy utazni, hogy a kutyáink egy elszeparált helyen vannak az utazás ideje alatt, ezért fontos szempont volt, hogy amíg tart az út, mindvégig mellettünk legyenek.


A GNV hajótársaságnak vannak kutyabarát kompjai, ilyennel jöttünk mi is, így amíg hajókáztunk, TaraBella a kabinban voltak és az alsó ágyakon pihentek.Voltak a fedélzeten kennelek is, viszont senki nem vette igénybe.Nem mondom, hogy mindvégig élvezték az utat, mert néha voltak nagy hullámok, de átvészeltük azt a pár percet.


Az út nagy részében pihentünk, volt egy placc a hajó felső részén ami kifejezetten kutyáknak volt kialakítva, tudtak pisilni-kakilni, volt itató és persze társaság is nekik.