top of page

Az állatvédelem magasiskolája : kegyetlenség lecsapni a szúnyogot

Egy állatjogi aktivista szerint engednünk kellene, hogy a szúnyogok szívják a vérünket, elvégre a jövőbeli utódaik számára próbálnak fehérjeforrást találni. Szerinte agyoncsapni egy szúnyogot épp olyan, mintha bármelyik másik állatot - vagy akár embert - ölnénk meg, mikor élelmet szerez a kicsinyeinek.- Az időről időre történő véradásnak egy olyan rovar számára, ami a kicsinyeit próbálja etetni, nem szabadna ekkora drámává fajulnia - jelentette ki Aymeric Caron francia műsorvezető egy videóban, amelyről a Mirror számol be.

Caron úgy véli, a Földön élő minden állatfajt teljesen egyenlően kellene kezelni. Azt tanácsolja, "gyilkosság" helyett inkább használjunk természetes szúnyogriasztókat, például kenjük be magunkat foghagymával, levendulaolajjal vagy citrusok levével.


A műsorvezetővel még az állatvédők sem értenek teljesen egyet, szerintük túl messzire ment. Azért Caron sem teljesen feddhetetlen, bevallotta ugyanis, hogy ha Afrikában jár, akkor lecsapja a szúnyogot, mert fél a maláriától.


Forrás: Blikk.hu

Comments


bottom of page