top of page

MŰKÖDIK A TRÜKK: Ezt tedd, hogy távol tartsd a szúnyogokat!

Rengeteg olyan rovar van, amely évről évre folyamatosan megkeseríti az életünket, főleg a meleg nyári napokon. Ilyenek akár a szúnyogok, a hangyák, vagy a kullancsok. Nem is gondolnánk azonban, hogy nem csak különböző krémekkel, vagy vegyszerekkel tarthatjuk távol őket, de több olyan növény is van, amelyet ha elültetünk a kertünkben, vagy pár cseréppel kirakunk a teraszunkra, el fognak minket kerülni ezek az idegesítő ízeltlábúak.A szúnyogok idén nagyon sok problémát okoznak, nem csak a kertészek számára, akik a növények között járva felzavarhatják őket, de azoknak is rengeteg kellemetlen percet hozhatnak, akik csak néhány nyugodt órát szeretnének eltölteni házuk teraszán. A jól megszokott, és nem mindig bevált vegyszerek helyett azonban érdemes kipróbálni a természetes módszereket is, amelyekkel távol lehet tartani ezeket az idegesítő rovarokat. 


Ezek a növények döntően fűszernövények, amelyek az illóolajuk segítségével megzavarják és elriasztják a nem kívánatos ízeltlábúakat. A rozmaringgal a bolhákat és a kullancsokat tarthatjuk távol otthonunktól, a bolhák ellen azonban a levendulával is felléphetünk. A bazsalikom tökéletes ellensége a szúnyogoknak és a házi legyeknek, az egyre idegesítőbb szúnyoghad ellen ugyanakkor a levendula, a macskamenta, a borsmenta, és a körömvirág is óriási segítség lehet. 


A levendula emellett képes távol tartani a molyokat és a házi legyeket is, a borsmenta a hangyákat és a pókokat is elriasztja, a körömvirág pedig a levéltetvek ellen is tökéletes megoldás lehet. Érdemes tudni, hogy nem több méter távolságban védenek meg minket a rovaroktól ezek a növények, viszont egy jelentős mennyiségüket valóban képesek elriasztani. 


Comments


bottom of page